Dippmixgratäng

av | dec 15, 2023 | Uncategorized

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!

Läste du rubriken till detta inlägget?
Jo, det stämmer det som står där på pricken, så nu är det dags att dela med sig av ett ett litet magiskt trick som jag tar till när det ska lagas gratänger av olika slag.
Ett sånt dunderbra tips som alltid ger magiskt resultat varje gång som jag gör tex potatisgratäng, Janssons Frestelse, pastagratäng eller broccoligratäng.
Ja, jag lovar nästan att du kommer bli helt paff och alltid från nu använda samma trick som jag….

Rutig duk HÄR och servett HÄR samt servettring HÄR

Gillar du det som syns i bild? Kolla nedan!

Tallrik med grön rand tag 6 betala för 5 HÄR och assiett HÄR  samt skålen HÄR ,

Vinglaset HÄR

Bestik med rottingskaft HÄR

Bordstablett i jute HÄR

Så till mitt lilla tips!

Rubriken skvallrar ju om dippmixgratäng och det är faktiskt precis det som det handlar om. Ovan i bild har jag gjort en ny variant av klassikern gravad lax med dillstuvad potatis, en storfavorit hos mig. Här har jag istället för vanlig dillstuvad potatis gjort en vanlig potatisgratäng fast utan ost och istället adderat en massa dill och gräslök.

Gör så här!

1. Ta fram ditt bästa recept på potatisgratäng

2. Skala potatis, skiva/mandolina tunt, skölj av potatisen från stärkelse, hacka dill och gräslök att strö mellan varven precis som nedan mejerivaror.

3. Nu kommer i till själva tricket, ta en påse med Estrella Dippmix i detta fallet med dillkrydda och vispa ut denna i ca 1,5 dl mjölk eller grädde för krämigare variant och häll över potatisen i dess form. Addera sen den vanliga mängden mejerivara då dippmixen sväller som du vet. 

4. Tillaga i ugnen enligt ditt recept till lagom färdig potatis, jag vill ha fasta skivor i min gratäng men det är en smaksak, jag använder därför fast potatis och kortar tillagningstiden något,

5. Servera till grad eller rökt lax med sallad och en god sås som jag tipsar om nedan.

Den underbara såsen!

Köp färdig gravlax eller Hovmästarsås och och piffa efter egen smak, jag brukar ta i lite dijonsenap, vit balsamvinäger, majonnäs och en skvätt creme fraiche samt färsk hackad dill och citron. Samma sås kan man använda om man vill göra egen sill med hjälp av 15-minuters filé.

 

Detta lilla trick använder jag även till andra gratänger med då antingen Sour Cream & Onion mixen eller vanlig Gullök-mix.  Det blir så gott och lyckat resultat att du baa måste testa, vad har du att förlora?

Här serverade jag med köpt gravad lax, men det är även enkelt grava själv, kolla HÄR

Kram

2 Kommentarer

 1. Tina

  Dipmix låter ju som ett grymt tips. Det måste jag testa! Men vad menar du med ”hacka dill och gräslök att strö mellan varven precis som nedan mejerivaror”? Ska man hälla på dipmixblandningen och/eller de övriga mejerivarorna mellan de olika potatislagren?

  Svara
  • Inredningshjälpen

   Man kan fördela hir man ill så länge det biir jämnt fördelat över potatisen. Hacka dill och gräslök efter smak och eget tycke för en ännu tydligare dillsmak än av dippmixen.

   Kram A

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *