Inredningsnyheterna v.50

av | dec 16, 2023 | Uncategorized

Hej fina bloggkompis!
Då var vi framme vid vecka 50 (!) av 2023, helt ofattbart var dessa 50:io veckor tagit vägen men nu är vi här med bara drygt en vecka fram till julafton.
Med detta sagt blir detta den allra sista nyhetslistan i år så kommer jag tillbaka igen efter helgerna i januari när nyhetsflödet börjar rulla på igen. Det gör ju alltid det inför mässorna som drar igång med buller och bong, ja både Maison & Objet i Paris, Imm Cologne och Lite mindre mässan Formex går ju av stapeln i januari och sen tätt följt av Stockholm Furniture Fair & Stockholm Design Week i början av februari. Så misströsta inte, nyheer finns det nästan alltid på lut.

Jotex lanserar nu konceptet Tailormade med måttbeställda gardiner vilket är ett perfekt för dig som vill öka den lyxiga känslan hemma.
Skräddarsydda gardiner tillverkas enligt dina exakta specifikationer, vilket ger en perfekt passform och en professionell finish och du kan välja bland olika tyger, färger och mönster för att matcha din inredningsstil.
Deras kvalitetsgardiner ger inte bara en estetisk fördel utan erbjuder också praktiska fördelar som ljusreglering och integritet.

Och på tal om Maison & Objet så har man där utnämnt den franske designern Mathieu Lehanneur till Årets Designer 2024.
Hans unika kreativitet och globala inflytande lyfts fram under januarimässan där han får fria händer att skapa en scenografi / guest of hounor utställning på mässan som speglar hans forskning och karriär.
Lehanneur född 1974 har en imponerande bakgrund inom samarbete med lyxmärken som Cartier och Veuve Clicquot samt banbrytande projekt inom medicindesign och samarbeten med forskare och universitet. Utöver detta har han skapat betydande konstverk och design för internationella evenemang som kommande Paris 2024-spelen.

Så här strax före jul varje år släpper färginstitutet Pantone  deras Colour of the Year, och inget undantag från den regeln detta året.
Jag kan dock säga på direkten att årets färg 2024 13-1023 är Peach Fuzz  kommer INTE att bli flitigt använd av mig vare sig när det gäller mode eller inredning.
Så svår som ensamkulör och ännu svårare att matcha med andra kulörer, tycker jag.

Trendcarpet  har släppt kollektionen ”Poppy” skapad i samarbete med designern Hanna Wendelbo som i grunden är tapetdesigner men som de senaste åren utökat sitt formspråk även till andra produkter när det gäller både inredning och mode.
I skapandet av kollektionen har Hanna tagit inspiration från naturens underbara mångfald och resultatet blev ett härligt blommönster som genomsyrar varje detalj.
Kollektionen innehåller förutom mattor, kuddfodral gardiner också påslakanset i två olika färgställningar. Kollektionen är exklusiv och säljs i ett begränsat antal.

Boråstapeter och Newbie fortsätter sitt framgångsrika samarbete och lanserar en ny tapetkollektion, Newbie II som omfattar 18 handritade mönster från Newbies magiska mönstervärld i en mild färgskala med mjuka toner och fina pasteller.
En kollektion som inspirerar till lek, men som också vill ge barnet en trygg och ombonad miljö.
Newbie II består av fyra teman och 18 mönster i totalt 35 färgställningar.
De visar både små- och stormönstrade tapeter som harmoniserar med Boråstapeter och Newbies koncept med matchande inredningsdetaljer som bäddtextilier, dekorationer, gosedjur och förvaring i samma mönster.

Med Nordsjö’s premiumkollektion Ambiance, som består av inomhusfärg för väggar, tak och snickerier, står estetik och kvalitet i centrum, nu presenteras Ambiance i nya kulörpaletter uppdelade i fyra olika teman, från modernt samtida till lyxigt klassiskt.

Timeless Neutrals består av neutrala, tidlösa och stilrena kulörer som passar fint till interiörer i nyanser av vitt, grått och brunt.
Modern Heritage har en lyxig karaktär med inspiration från en klassisk art deco-stil.
Contemporary Pop kombinerar moderna och samtida kulörer och uppmanar till en lekfullhet som tar plats, men samtidigt passar in på många platser.
Sustainable Future har hämtat inspiration från naturen och ger förutsättningar för att skapa en mysig atmosfär i rum för vila och avkoppling.


Senaste nytt från IKEA ser vi ovan via pressbilder och pressmeddelande som damp ner i min mailkorg nu i veckan, ja här ser vi kollektionen DAJLIEN som ska underlätta hemmaträning med för den som föredrar den motionsformen.
IKEA DAJLIEN är med andra ord en kollektion för träning hemma med 19 olika produkter som stödjer rörelse i vardagen och gör det möjligt för människor att skapa hälsosamma vanor hemmavid..
DAJLIEN är en tillfällig kollektion i begränsad upplaga som lanseras i januari 2024.

Med Optima har välkända Rosti skapat ett sortiment av grundläggande köksredskap med optimal hållbarhet och funktionalitet.
Nu lanseras en rad Optima-produkter med ett nytt och modernt utseende, men ”precis som förr i tiden” sker produktionen återigen i Danmark.
Optima köksredskap sträcker sig från smarta serverings- och omrörningsskedar till hålskedar, soppskedar och serverings- och stekpaletter.
Redskapen har en ergonomisk design med upphängningshål och är tillverkade av slitstark nylon som är skonsam mot stekpannor och kastruller med non-stick-beläggning. Köksredskapen i Optima-serien är dessutom värmebeständiga upp till 220 grader och tål maskindisk.

Smurfarna som är en belgisk tecknad serie skapad 1958 av serietecknaren Peyo (pseudonym för Pierre Culliford) känner du säkert till, men kanske inte att anrika Skultuna numera är en officiell partner till Smurfarna och denna serie har utvecklats i nära kontakt med © Peyo ™.
Serien innehåller några av de mest älskade figurerna som Papa Smurf och Smurfette.

Veckans mest omtalade växthus tillhör influencern Valerie Aflalo som hyllats unisont för hennes medverkan i SVT’s nya programserie Drömträdgården
Förutom själva växthusets framväxt så får man ta del av Valeries resa från modell och Fröken Sverige, det tidigare egna modevarumärket och till där hon landat i livet idag. Se programmet om du inte redan gjort det HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive varumäken som omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *