Inredningsnyheterna v.47

av | nov 25, 2023 | Uncategorized

Hej

Sista lördagen i november vilket även innebär att detta blir den sista nyhetslistan i nyss nämnda månad och att det endast återstår ett fåtal veckor av 2023.
Ett ganska så hemskt år som överskuggats av krig och elände, gängkriminalitet av sällan skådat slag här i Sverige, inflation och stigande räntor ja listan kan göras lång.
Vågar man hoppas på ett bättre 2024 och att livet då känns lite ljusare och lättare att ta sig an?
Jag hoppas på det.
Men nu åter till handlingarna i nutid, ja hög tid att kika närmare på veckans inredningsnyheter, häng med!

Först ut denna veckan har vi en nyhet från våra nordiska grannar Danmark och mera specifikt så är det en ny kollektion till det dukade bordet designad av Sofia Roe, mera känd som mode influencer, som hon gör tillsammans med sin mamma Louise Roe .
En ganska omfattande minimalistisk kollektion som bär namnet S.R och som innehåller alltifrån tallrikar, skålar, glas av olika slag och karaffer mm. Läs mer om kollektionen HÄR

I veckan kom det ett pressmeddelande från designvarumärket Layered om deras senaste designsamarbete, de är ju ganska så flitiga på den fronten.
Denna gången är det en limiterad kollektion i samarbete med den Berlin-baserade konstnären Simon Mullan som de lanserar en matta i limiterad upplaga
En matta designad utifrån Mullans originalverk, och utifrån överblivet material har Mullan arbetat fram ett unikt verk, och som nu finns tillgänglig i endast 15 exemplar. Läs mer om mattan HÄR

H&M Home har nyligen släppt en limiterad kollektion tillsammans med Parisiska Rabanne’s Creative Director Julien Dossena, en kollektion med blinkningar till modevärlden som ju är Rabanne’s hemmaplan.
En extraordinär kollektion för både dam och herr samt väl valda detaljer för hemmet, läs mer om designsamarbetet HÄR

Ovan i bild ser vi en liten nyhet från Massproductions som även var med i förra veckans nyhetslista minsann, denna gången är det tillsammans med Eyes of my Mind som de presenterar rökelsehållaren Smudge Tool tillsammans med rökelsen Modernist Spirit.
Smudge tool är en industriell rökelsehållare i en finish som för tankarna till en psykedelisk regnbåge”, förklarar Chris Martin, designchef på Massproductions.

Smudge Tool är tillverkad i vikt stålplåt med det överraskande tillägget av en vingmutter, och denna kommer endast i en finish, Yellow Galvanized.

För andra året i rad kommer Formex Sustainability Award att delas ut under mässan i februari och detta för att belöna en produkt som utmärker sig inom hållbarhet. Företag har under hösten skickat in sina produkter för bedömning, och i år har juryn nominerat sju bidrag vars produkter kommer att visas upp på mässan, där vinnaren också tillkännages.
Årets jury består av Marie-Louise Hellgren och Emma Olbers, formgivare, Maria Soxbo, journalist och medgrundare av Klimatklubben, samt Björn Florman från Materialbiblioteket på Stockholmsmässan.

NOMINERADE TILL FORMEX SUSTAINABILITY AWARD 2024

Pannkakslagg – Lursta Cast Iron, Barnjeans – Nimble Patch, Kattgrotta – Tail Living, Cirkulär vetevärmare – Terrible Twins, Ljus – Wood Mood, 

För några år sedan mitt i pandemin påbörjade bröderna Cyrén deras  projekt med att återlansera Gunnar Cyréns Popglas som först såg dagens ljus 1967, men denna gång i en modern tappning.
Målet var att lansera tolv glas inom fyra år och nu vid det tredje lanseringstillfället presenteras glas nummer 7, 8 och 9.
Precis som tidigare tillverkas alla glas i begränsad upplaga av mästerblåsarna Stefan och Mikael Erlandsson vid Ulvens Glashytta utanför Uppsala.
Med de senaste tillskotten har kollektionen nu växt till 9 unika glas, läs mer om glasen HÄR

Den färgglada maximalistiska nyheten ovan kommer här i från mina trakter, det är nämligen John John Wallmansson som tidigare i år öppnade Ateljier Smedjan tillsammans med sin mamma Kicki Wallmansson (tidigare grundare av modemärket SVEA) som nu lanserar det egna varumärket NojiNoji.
John John bloggar dessutom hos Residence Magazine och arbetar som creative producer hos MelliMelli, en kille med många strängar på sin lyra.

Som jag redan berättat är årets julklapp 2023 inget mindre än ett sällskapsspel och vad passar då bättre än att lansera ett sällskapsspel om inredning för dem som är intresserade av detta?
Inredningsspelet innehåller 220 quizfrågor om inredning och tar sig an ämnet med humor och gott om populärkulturella referenser, läs vidare HÄR

Det svenska familjeföretaget, Golvabia introducerar fyra serier av kakel och klinker,  Pigalle, Umbria, Woodline och Capella. Dessa kollektioner i nyansspektrumet av Sand, Greige, Earth och Almond är utformade för att skapa unik karaktär i varje rum och kan kombineras sinsemellan.
Extra roligt för mig som agent för italienska Ethimo att vår fina stol Kilt får vara med bild i sammanhanget.

En ny adventsljusstake har sett dagens ljus, helt handgjorda i liten exklusiv produktion med design Dag Lindberg som är en framgångsrik svensk arkitekt & formgivare, som nu har designat denna adventsljusstake för Eldstickan.
En ljusstake med inspiration från minnen av barndomen där hans önskan var att alla fyra lågor skulle brinna på samma höjd vid fjärde advent.
Ljusstaken tillverkas av finaste trät Valnöt med mässingicylindrar som håller ljusen stadigt på plats.

Grandpa har i samarbete med keramikstudion Paradisverkstaden tagit fram ytterligare en keramikkollektion, en fortsättning på deras samarbete som startade år 2019.

Med denna kollektionen  vidareutvecklar de sedan tidigare populära modeller och lanserar en utvecklad kollektion där varje produkt är helt unik i sin färgsättning. Tipstack till Frida

Sist ut i veckans lista har vi ett fint hemma-hos-reportage eller närmare bestämt hemma-i-köket-reportage  som gjorts hos ingen mindre än influencern Kenza i hennes tjusiga sommahus i Norrtälje.
Och givetvis är det ett kökssamarbete som presenteras och detta i samarbete med inga mindre än  Nordiska Kök
Ett riktigt drömkök om du frågar mig, ett platsbyggt och handmålat kök i lantlig stil med klassiska detaljer och en vacker, specialdesignad köksö i massivt trä i mitten av rummet och bänkskivan i köket är i svensk natursten från Kinnekulle och har ett livfullt mönster som adderar karaktär till köket.
Läs mer om det fina köket HÄR
Foto: Erik Lefvander för Nordiska Kök
Styling: Pella Hedeby

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i texterna ovan om inget annat anges.

1 kommentar

  1. Annika

    Vilket fantastiskt kök, superfint!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *