En natt hos Villa Strandvägen

av | nov 14, 2023 | Uncategorized

Hej fina vän, hoppas allt är fint hos Dig?
Här hos oss är det lite sjukstuga för tillfället, först blev min man krasslig med huvudvärk, ledvärk och förkylning och nu i helgen trillade även jag dit, så vi kurerar oss så bra vi kan just nu.
Kanske blev vi smittade av något när vi var på SPA i förra veckan, ja vem vet, men det är iallafall detta SPA:ande och vår vistelse på fantastiska Villa Strandvägen i Ystad som jag tänkte visa bilder från idag.
Du som följer mig på Instagram har nog sett det hela HÄR redan, men annars har du ett bildregn att se framemot här i bloggen, häng med!

Redo att checka in hos Villa Strandvägen som sedan några år ingår i Ess Groups hotellfamilj där även Ystad Saltsjöbad Ingår, Villan i kontrast till stora anläggningen inrymmer endast 7 rum så svårt att pricka in när det är ledigt , men nu hade vi tur.

Är du nyfiken på min outfit ovan i bild så ar jag redan tipsat om denna ganska så detaljerat i inlägget HÄR

Magiskt mysigt hos @villastrandvagen ,ja att bo i fina rum (bara 7 st) och starta med hembakta scones och te, sen äta en middag i villan med gudomliga rätter tilllagade i den mysiga matsalen, sova gott och vakna till en riktigt lugn och skön lyxfrukost för att sen njuta av SPA’t på @ystadsaltsjobad gör ju vilken dag i vecka hur härlig som helst.

Efter check in som görs i matsalen och inte i någon traditionell reception, stod det framdukat med hembakta scones, vispad grädde och hemmagjord lemoncurd samt te eller kaffe för den som föredrar det.
Ja, redan här känner man lugnet och att det det kommer att bli en vistelse utöver det vanliga.

Vi fick rummet högst upp med en lounge-del och sovrum för sig vilket var riktigt mysigt, enda minuset var att man inte fick ta med hund i detta rummet och de båda hundrummen i bottenplan var uppbokade så lille Agathon fick bo hos mina föräldrar när vi var där.
Rummet var fint inrett med produkter från Home of Ess som är Ess Groups egna inredningsvarumärke med en online-shop där man kan köpa all inredning som finns på deras tjusiga hotell.

Vi hade bokat den Stora Smakresan som innebar att man fick börja med ett glas Champagne och snacks följt av att man fick välja vars 4 mellanrätter från deras meny och antingen dela på dessa eller köra som en egen 4-rätters meny.

Det fanns så mycket gott att välja mellan att i valde 8 rätter och delade på allt, bla åt vi råbiff, rödbeta med sotad purjo och brynt smör, dovhjortsfilé med rödvinssås och pumpapuré, gös med smörsås samt svartkål och brynt svamp…dessutom en massa annat gott som inte kom med på bild hahaha


Efter en god natts sömn väntade frukosten i total lugn och harmoni, ja vi har nästan ensamma i den fina matsalen förutom tjejen som lagade plättar, gjorde magisk scrambled egg mm och det var så gott!

En bättre start på dagen går man nog leta efter. Dessutom i väldigt fin miljö och med fina porslinet Ostindia från @rorstrandofficial på bordet. 

När man checkade ut fick man dessutom ta med sig kaffe och nybakta kanelbullar i en påse, ja snacka om bra vistelse från start till må…

 Men vi var inte riktigt i mål ännu, när man bokar boende och Stora Smakresan hos Villa Strandvägen får man även tillgång till Ystad Saltsjöbad’s tjusiga SPA och relaxavdelning. Så, där spenderade vi ett par timmar innan vi begav oss hemåt  (med omvägar som jag återkommer till ) igen.

Dag-SPA kan jag varmt rekommendera om du har möjlighet till detta en dag mitt i veckan istället för under helgen. Vi hade i princip hela stället för oss själva fastän hotellet var fullbokat. gästerna var nämligen på konferenser när vi där så det var 100% njutbart att vara där.

Utomhusbad i varma källor i november är ju aldrig fel….

Detta upplägget kommer vi helt klart att boka igen och ser även fram emot att testa Ess Groups hotell Jacy’z i Göteborg och Steam i Västerås där vi inte har bott ännu.

Detta inlägget är inget spons eller samarbete utan endast ett tips från mig eftersom jag gillade det väldigt mycket.

Kram 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *