En genväg till Chili con carne

av | okt 31, 2023 | Uncategorized

*inlägget är i samarbete KitchenWiz*

Du som följer mig ganska så noga vet nog att jag har ett långsiktigt samarbete med bästa KitchenWiz och för inte så länge sedan så berättade jag om deras smarta och välsmakande koncept i inlägget HÄR, och även deras middagslåda Already som hade premiär här på Bjäre via Tempo i Båstad och som jag faktiskt ska börja prenumerera på denna veckan.
Middagslådan får jag berätta mer om senare för nu vill jag visa dig vår middag igår.
Som sagt dessa Backup’er är så himla bra att ha till hands när man inte orkar eller har tid att laga hela måltiden från start till mål men ändå vill äta god, vällagad och näringsrik mat.
I detta inlägget visar jag bilder från vår middag igår där KitchenWiz fixade min Chili con Carne medan jag endast behövde fixa de goda tillbehören.

Ovan i bild ser du KitchenWiz Backup, deras färdiga, frysta rätter som är perfekta att ha hemma när du snabbt vill ha riktig mat av hög kvalitet men inte hinner laga den själv.
I deras kök i Billdal lagar köksmästaren Pär och hans kockteam rätterna från grunden innan de fryser den färdiga maten i 2-3 portionersförpackningar som man sen bara kan värma och servera.
Och jag lovar, det som döljer sig där i är det smartaste och godaste när det gäller färdigrätter som jag någonsin ätit.

Allt till min dukning är vintagefynd om jag gjort nyligen, ja allt i från den bruna duken med vita ränder till det vita porslinet från Gefle, besticken, de rutiga servetterna, glasen, byttan med lock som osten ligger i osv. Älskar att duka med gamla ting som dessa oh gör det ofta!

Jag värmde min  Chili con Carne försiktigt på spisen i en koppargryta för mera hemmalagad look, och för att maten ska hålla sig varm längre efter tillagningen.
Rätten behöver endast 25-30 min i ugnen eller på spisen och är sen färdig att servera, ja ungefär lika lång tid som det tar att fixa till de goda tillbehören.

Mina tillbehör bestod av ris, en god sallad, riven ost, gräddfil (för att dämpa hetta om det behövs) matigt levainbröd att doppa i grytan, och detta underbara bröd fick jag av Angelica på Café Mandeltårtan när vi var där som jag sen frös in och tinade upp till denna middag.

Snart återkommer jag på samma ämne igen, men då om konceptet med middagslådan som innehåller 3 olika måltider där allt är så gott som färdigt men man måste göra det sista finliret av tillagningen själv.

Hoppas att du blev sugen att testa KitchenWiz goda mat du med, välkommen hit igen!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *