Att bo i Fiskebäckskil

av | aug 5, 2023 | Okategoriserade

Vi var som jag berättat tidigare, i förra veckan på ljuvliga västkusten och bodde på Gullmarsstrand samt på det mindre hotellet Slipens  denna gången, men på samma lilla ort finns Skaftö Golfhotell.
Vi har testat hela utbudet och kan varmt rekommendera samtliga hotell.

Denna gången bodde vi först två nätter på Gullmarsstrand (ovan i bild) där vi firade mannens födelsedag med SPA och magiskt god mat i dagarna två och därefter en natt på Slipens Hotell nere i hamnen.

För den som inte vet så är pyttelilla byn Fiskebäckskil helt ljuvlig att besöka sommartid, en plats blad hav och klippor som består av en massa fina sekelskifteshus med prunkande trädgårdar, hav så långt ögat kan nå, en hamn som heter Lyckans Slip, Brygghusets Krog, en Tempo butik, en pizzeria och inte så mycket mer.
Mera idylliskt så här på sommaren får man leta länge efter!

Idag bjuder jag på ytterligare ett inlägg med en hel massa bilder från vår vistelse i Fiskebäckskil ,och då med bilder från samtliga hotell som jag nämnt ovan.
Gillar man att spela golf så är ju golfhotellet givet och fördrar man SPA och havsbad så är ju Gullmarsstrand givet och där börjar vi att kika så häng med!

Själva hotellet med reception, restaurang osv ligger vid vattnet med bryggor runt om och där runt om längs med dessa finns själva rummen finns lite utspridda över ett större område som även sträcker sig till klipporna ovanför.

I deras veranda kan man ta en fika, en drink eller äta lite lättre rätter från deras lilla meny, väldigt trevligt att ta en lunch osv där om man inte vill äta i den stora restaurangen.

Väldigt ljus och trevlig lounge / veranda som känns inbjudande dg som kväll.

Denna gången bodde i den här fina sviten direkt vid havet kan man säga och precis utanför finns SPA, badbryggor, gym osv. Extra plus i kanten eftersom även lille Agathon fick lov att bo med oss där. Ett lite minus finns från min sida, sängarna från Carpe Diem vet jag gillas av många men de är på tok för mjuka för min del så jag dras med ryggont deluxe  just nu.

En rolig detalj är att det på hotellets ena brygga finns solsängar från vår italienska agentur Ethimo , så himla kul och dessa är i teak som grånat och blivit ännu vackrare med tiden.

Alla hotell bode ha utemöbler från Ethimo tycker jag!

Och på tal om SPA så tillbringade vi eftermiddagen just där på Sinnenas Havsbad, och varvade bad i havet med att sitta och mysa med solen i ansiktet i den uppvärmda infinity-poolen utomhus.
Så himla skönt och avkopplande på alla sätt och vis, och dessutom ett fint sätt att fira mannens födelsedag på.

Denna bilden på finaste veranda-delen av matsalen tog jag före middagen, på kvällen var det som alltid fullsatt eftersom maten här är otroligt god och så även denna gången.

I samma stund som regnet drog in över Fiskebäckskil så checkade vi in på Slipens Hotell där vi bott många gånger under de 14 år som vi varit tillsammans min man och jag. En bfavorit i repris kan man säga och här bor man inte minst för den goda matens skull. Allt från frukost, lunch till middag är gudomligt här! Nu på sommaren är det alltid fullbokat här men vi hade tur och fick plats trots att vi var ute i sista momangen.

Denna gången och många gånger tidigare så checkade vi in in den fina sviten Sanders, ja varje rum har ett eget namn och dessutom är det helt vanliga nycklar till rummen och inte blippande kort vilket är helt ljuvligt tycker jag.

Ordning och reda, perfekt med förhållningsregler som är klara och tydliga…..

Slipens hotell har bara 12 rum och samtliga är inredda i olika stilar och har även tillägnats en speciell person som levt och verkat i Fiskebäckskil under forna dar.
Vi har checkat in i Sander Johanssons rum, som faktiskt är en av de två sviterna som finns och så himla lyxigt att få bo i bästa rummet med hundarna, det hör verkligen inte till vanligheterna så det ger vi ett stort extra plus i kanten för.
Ofta är det ju struligt när man vill bo på hotell och ta hund med sig, somliga hotell tar inte emot hundar alls och somliga har speciella sunkiga hundrum som man hittar på någon bort glömd plats inom hotellet och oft får man betal extra för att bo i dessa trots rum , men inte här på Slipens!

Åter till Sander som förärats med en tjusig svit på hotellet, han var byns färjekarl  och kallades i folkmun för ”Sander på färja”.
Han föddes på Flatön 1874 och flyttade 13 år senare till Lunneviken där Sanders far, sjökapten Johan Olsson, började sköta färjeförbindelsen.
År 1900 bestämde sig Sander för att testa lyckan i Amerika, dit han emigrerade och kom att stanna i 13 år.
Under tiden på andra sidan Atlanten hann han med en rad olika yrken, så som snickare, målare, sjöman och vaktmästare hos en miljonärska. Men strax före första världskriget skickade släkten ett brev där de bad honom komma hem för att ta hand om färjningen.
Det var nämligen som så att den som ägde gården vid Lunneviken också var ålagd att sköta överfarten mellan Skaftö och fastlandet.

Personligt inredda rum som inretts av arkitektfirman Oddbirds och dessutom med en lite fin historia att berätta till varje, så genomtänkte och fint på alla sätt och du kan läsa mer om vår svit och kika på de andra 11 rummen HÄR.

Och utsikten utanför vår svit som dessutom har två balkonger där man kan sitta ute och njuta på kvällen, helt magiskt om du frågar mig!

En av restaurangerna som jag nämnde ovan är storfavoriten Brygghuset Krog som ligger i hamnen jämte varvet och skeppshandeln samt mittemot systerrestaurangen Joels Brygga där man äter lättare rätter i jämförelse med Brygghuset.
Här har vi ofta ätit och allt är magiskt gott men framförallt fisken, sillbuffén och skaldjuren.

Kärt barn har många namn, Fiskebäckskil kallas även för Skaftö vilket jag förstått är ett lite utökat område runt om, och där ca 5 min från hamnen ligger golfbanan och Skaftö Golfhotell.
Hotellet drivs av samma person som har Slipens Hotell , Brygghuset Krog , Joels Brygga, varvet och Skeppshandeln osv, vi har träffat honom i egen hög person och han precis som hans förfäder är uppväxta i den lilla pittoreska fiskebyn.

Bilderna som jag visar här är i från det äldre rummet som var supercharmigt och inrett av samma inredningsfirma som på Slipens, så stilen och atmosfären kändes bekant.
Det nya rummet var i en mer modern stil och kan ses HÄR, och själva utemiljön var jättefin och inbjudande och inte alls crowded när vi var där. Se fler bilder från hotellet. HÄR

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *