Tillbaka i Fiskebäckskil

av | aug 1, 2023 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!

De senaste dagarna har det varit lite tystare här i bloggen, och anledningen till detta syns ovan i bild.
Jag kände att min längtan till ett speciellt ställe i mitt lilla hjärta var stor, ja det var dags för vårt ljuvliga års-besök i västkustpärlan Fiskebäckskil.
Den sötaste gamla fiskebyn med bara underbara gamla sekelskifteshus som omringas av vatten på båda sidorna, och så litet att man går runt hela härligheten på en liten stund.

Att komma hit är som bomull för själen, allt känns mindre, lugnare och det är vackert var man än vänder sig kan man säga.

Här ovan i bild syns den lilla hamnen i Slipens-området, men mer om Slipens senare.

Litenheten till trots så finns det ett stort hotell med konferens- och SPA-möjlighet Gullmarsstrand , två mindre hotell Slipens & Skaftö Golfhotell, en golfbana, 3 olika restauranger och en pizzeria.
Vi har testat hela utbudet och kan varmt rekommendera samtliga.

Denna gången bodde vi två nätter på Gullmarsstrand (ovan i bild) där vi firade mannens födelsedag med SPA och magiskt god mat i dagarna två.

Maten på Gullmarstrand går inte av för hackor, fler bilder och filmklipp finns HÄR

Från den lilla badplatsen Bökeviken med både klippor och en liten magiskt fin sandstrand ser man bort till Gullmarsstrand som jag nämnde ovan.
Här badar vi alltid i det kristallklara vattnet och så även nu då vädret bjudit både på molningt- soligt- och regnväder, ja svensk sommar kallas det visst.

Knäppte en selfiebild vilket inte hör till vanligheten och ja det syns ju hur glad jag är över att vara här och hur jag njuter varje minut av vår vistelse här.

En av restaurangerna som jag nämnde ovan är storfavoriten Brygghuset Krog som ligger i hamnen jämte varvet och skeppshandeln samt mittemot systerrestaurangen Joels Brygga där man äter lättare rätter i jämförelse med Brygghuset.
Här har vi ofta ätit och allt är magiskt gott men framförallt fisken, sillbuffén och skaldjuren.
Sedan vi kom hit har vi både ätit lunch och middag här och så även igår i strålande solsken vilket var magiskt.

Äter man lunch här så kan man köpa till deras berömda sillbuffé att ta före, men man kan också välja buffén som en hel rätt.
Själva buffén innehåller en massa egengjorda sillar, nykokt färskpotatis, ägg, gubbröra, gräddfil och rödlök, gravad lax,  matjestårta, sallader och dressing, pastasallad, magiskt gott hembakt bröd och vispat smör, tapenade och färskost osv…ja du fattar själv…det behövs ingen varmrätt alls tänker jag.

Efter lunchen var jag bara tvungen att kika inom skeppshandeln, älskar att botanisera i sådana även om jag inte tillhör båtfolket haha, här hittar man nämligen utöver allt till båtar ofta lite kläder, inredning, godis, dricka och glass har jag lärt mig.

Ovan i bild ser du en av de lokala fiskebåtarna i byn som åker ut och fiskar räkor, havskräftor och hummer som man kan köpa nykokta direkt vid båten….

En annan lokal fiskare driver även byns lilla sommarcafé där man kan köpa wienerbröd, kanelbullar eller King Glass, och nykokta havskräftor. Vi brukar skicka ett SMS direkt till fiskaren och sen hämtar vi bara upp dem där. Havskräftor som dem finns nog inte att köpa i butik, den stora varianten har stjärtar som är lika stora som en hummer typ, och himmelskt goda såklart.

Vi har njutit av magiska kvällsdopp i helt stilla vatten, så tacksam för detta.

Ha en fin tisdag så syns vi snart igen.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *