Inredningsnyheterna v.24/2023

av | jun 17, 2023 | Uncategorized


Då var vi framme vid veckans höjdpunkt, ja min typ av lördagsgodis i form av inredningsnyheterna från den gångna veckan, så att du kan hålla koll på senaste nytt.
Veckan före midsommar dessutom och ja nu börjar det märkas av att de flesta börjar göra sig redo inför sommarledighet osv, inredningsnyheterna just nu blir nämligen allt färre och färre.
Detta till trots har jag även denna veckan en liten lista att spana in, häng med så får du se!

Först ut denna veckan har vi en nyhet från danska Fredericia Furniture som nu relanserar Borge Mogensens klassiska konsollhylla som designades av honom år 1956.
Hyllan med öppna hyllplan tillverkas i Danmark av ekträ och som kommer i flera olika ytbehandlingar att välja mellan.

Carl Hansen & Søn  tar nu upp två av Kaare Klints soffbord till produktion, han var en av de möbelarkitekter som banade väg för funktionalismen och kom att spela en avgörande roll för den danska modernismen.
Borden ritades utifrån tydliga användningsområden – det kvadratiska bordet var avsett för radion och det runda bordet skulle fungera som sällskapsbord med plats för flaskor och glas.
Det kvadratiska KK44860 Side Table ovan i bild har ett avskalat uttryck utan dekorativa element, vilket vittnar om Kaare Klints pragmatiska inställning till design, där funktionen är viktigast och träets egenskaper fungerar som dekoration i sig.

Och även här en nyhet från nyss nämnda Carl Hansen & Søn som numer har en gungstol i deras redan digra sortiment.
Carl Hansen & Søn har tillverkar Hans J. Wegners möbler i över 70 år, och nu adderar man alltså hans CH45 Gungstol från 1965 till deras repetoar.
I mitten av 1960-talet formgav han en hel möbelserie för Carl Hansen & Søn bestående av 13 unika möbler och däribland CH45 Gungstol som bara tillverkades under en kort period.
Gungstolen finns till försäljning från oktober 2023.

Svenssons i Lammhult firar som jag berättat tidigare 125 år av design i år, och för att fira detta så släpper man en jubileumsprodukt i månaden.
Denna månaden är det vasen Drummel ovan i bild som fått den äran, en vas i bärnstensfärgat glas designad av Märta Louise Karlsson  som tillverkas av Skrufs Glasbruk.

Lagom till sommaren så lanserar parfymhuset Byredo ett nytt doftljus med namnet Summer Rain.
Just en regnig sommar är väl inget vi önskar oss en lite regnskurar för att bota bort torkan som råder är kanske inte fel, ljuset bär doftnoter från basilika, spearmint och gröna fikon bla.


I samarbete med Bröstcancerförbundet i Sverige lanserar Fiskars en limiterad sax med ett mönster som är lika fint som viktigt.
För varje såld sax donerar Fiskars 10 kronor till Bröstcancerförbundet.
Fiskars Rosa bandet sax lanseras i oktober och kommer säljas i limiterad upplaga till slutet av 2023.

Möbelföretaget Fogia har i samarbete med den norska investorn och modellen Gustav Magnar Witzøe överfört hans innersta tankevärld till Fogias möbler, Barba Club Chair, med hjälp av textiler från Kvadrat. Kollektionen presenterades den 4 juni på den exklusiva Michelin restaurangen Maaemo, och kommer säljas via  Blomqvist’s onlineaktioner där alla intäkter går till en förening för mental hälsa för unga personer.

Under 3 Days of Design passade Normann Copenhagen på att visa upp deras nya kollektion med utemöbler VIG som designats av ingen mindre än Simon Legald. Kollektionen innehåller stolar och bord i olika utföranden, men solbädden ovan är nog min personliga favorit. Se hela kollektionen HÄR

Och här ovan ser vi ännu en nyhet när det gäller utemöbler, och denna gången från designerduon bakom varumärket The Straw som nu stärker deras utbud med en parasoll i mjuka minimalistiska former.
Här ser du parasollet i vitt men jag som älskar rosa glädjs åt att parasollet även finns i denna kulör, bravo!

Till årets upplaga av 3 Days of Design tog mattillverkaren Ogeborg fram mattan Soft Marble i samarbete med den danska designern Birgitte Due Madsen och Stockholmsbaserade All Matters Studio.
Soft Marble är en handtuftad matta, specialdesignad av Birgitte Due Madsen med ett starkt grafiskt uttryck, tillverkad i kvaliteten Astro, en Tencelfiber av hög kvalitet.
Mattan är specialgjord av Ogeborg och produceras i Portugal.

Sist ut i veckans lista måsta jag flagga för en jättefin och inspirerande utställning signerad Michael Bindefeld som hade premiär nu i veckan och som håller på hela sommaren fram till 24 september.
Missa varken utställningen eller hela Norrvikens Trädgårdar för den delen, och vill du veta mer om det hela kika då in HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de företag som omnämns ovan i bild om inget annat anges.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *