Mina bästa pizza-tips!

av | jun 5, 2023 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!

Idag tänkte jag dela med mig av bästa tips när det gäller hemmagjord pizza, och bästa sättet att använda ett  pizzastål  lika det som jag har och som är på REA just nu.
Ja, här blir det bilder från helgens pizzabak och lite tips till hur man kan trolla fram en god pizza hemmavid om man inte har möjlighet att äta den direkt hos favoritpizzastället.

Bricka av marmor HÄR // Pizzaskärare HÄR // Pensel av trä HÄR

Jag tipsade ju om mina pizza-favoriter i inlägget HÄR men det är ju inte alltid man har tid eller ork att ta sig iväg och då är det bra att kunna vara sin egen pizzabagare hemmavid, inte sant?

Rustika vinglas HÄR // Rutig kökshanduk HÄR

Pizzastålet används flitigt hos oss, och vill du slå till på samma variant, ett bak-pizzastål Ø35 som tillverkas av svenskt 6 mm tjockt kolstål och där dess runda design passar perfekt för bakning av pizzor, bröd och bakverk så hittar du detta

Mina bästa pizza-tips!

1. Beställ hem pizza från din allra bästa pizzeria och gör en stor god sallad som du serverar till, det gör hela pizzamåltiden fräschare och det känns mera nyttigt.

2. Beställ pizza från bra pizzaställe och beställ Margherita (tomat+ost) och be att få den halvgräddad.
Toppa sen med dina smarrigaste toppings så får du din pizza precis som du vill. Sätt ugnen på alla högsta ( typ jättevarmt) och grädda pizzan 3-4 min. Ta ut och lägg på ruccola och finriven parmesan eller pecorino.

3. Gör egen pizzadeg och låt den jäsa länge, gärna 2 dagar i kylen dom Sandra Mastio tipsar om HÄR.
Toppa enligt ovan och grädda i en pizzaugn HÄR, vanlig ugn med pizzasten , ett pizzastål lika mitt eller i en varm kolgrill med lock.

Jag har trixat och provat mig fram när det gäller pizzabak i vanlig ugn och kommit på att mitt bästa sätt är att sätta ugnen på ca 200° först och baka av själva pizzabotten med vit eller röd bas i ca 4 minuter först.
Därefter tar jag ut pizzabotten och låter den svalna till ljummen innan jag lägger på min topping.
Höj ugnen till allra högsta möjliga och placera pizzan högt upp i ugnen ca 5-7 minuter så att den får fin färg.
Detta gör att pizzan blir genombakad utan att den blir bränd

4. Köp bara färdig pizzadeg i mataffären om allt ovan är omöjligt, själva degen är minst 80% av upplevelsen om du frågar mig.

5. Testa att göra en lite lyxigare pizza med hjälp a färdig smördeg som man rullar ut precis som den färdiga pizzadegen.

Färdig pizza direkt från ugnen!

Just nu blir det ofta pizza med pesto, tomat och god mozzarella + smakrik ost eller pizza med salami och paprika, så himla gott!!

Salladsskålen HÄR// Besticken på HÄR // // Pizzahjul HÄR

5. Löjroms-pizza är ett ganska nytt fenomen som bara funnits några år, vet inte om Brillo i Stockholm var först, men tror hypen startade där.
En vattendelare då det är långt ifrån alla som gillar denna lyx-pizza.
Dyrt på restaurang, typ 300 kr, men kan göras billigare hemma.
Gör din bästa pizzadeg, tryck ut till tunn pizza.
Bred på Creme Fraiche och strö över Västerbottenost och grädda i het ugn.
Ta ut pizzan och låt den bli lite ljummen innan du klickar på Creme Fraiche, löjrom, finhackad rödlök och lite dill.
Jag tycker att det är lite wasted att ta Kalix Löjrom till en pizza, köp istället Amerikansk Löjrom från frysen som får tina långsamt i kylen. Mitt stalltips är just denna sorten HÄR som är nästan lika bra som Kalix Löjrom men som kostar en bråkdel av priset.

Bästa olivoljan jag vet och även en supergod balsamico från bästa Gridelli vars produkter du kan beställa HÄR
Produkter som jag alltid använder när jag dressar vår sallad och olivoljan brukar jag även pensla mina pizzakanter med, det blir extra gott!
Hoppas du blev sugen på pizza nu, prova dig fram och tipsa gärna om du har ngt eget bra tips om god pizzadeg, din bästa topping osv.

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen » Fina köksprodukter av emalj & gjutjärn

    […] Jag visade ju Kockums Jernverks pizzastål för ett tag sedan och tipsade även om mina bästa pizzatips, ja om du har en  pizzakväll coming up så missa inte det inlägget HÄR […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Inspiration till midsommardukningen

    […] Baka din egen pizza på bästa sätt och vis, mina bästa tips finns HÄR […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *