Inredningstrender att hålla koll på under 2023

av | maj 19, 2023 | Okategoriserade

*sponsrat inlägg/reklam

Nyligen besökte jag Milano för Salone de Mobile och Milan Design Week, en årlig händelse som pågår under en vecka i april och dit världens alla design och inredningsintresserades blickar går.
Här ser man kommande trender som komma skall, ja inte till hösten 2023 utan snarare under de 2-3 kommande åren.
Trender kommer och går, det vet vi alla, men om du däremot vill hålla dig uppdaterad och klä dig eller inreda ditt hem enligt de trender som gäller just nu, är det bland annat aktuellt att hålla koll på inredningstrender 2023, vilket vi kommer gå igenom här.
För att sätta en personlig touch på det hela kan du kolla igenom vilka trender som gäller just nu i inredningsvärlden, för att sen inreda ditt hem utifrån dessa på ett sätt som passar just Dig.
Det finns trender som kan passa alla olika stilar och intressen, det handlar bara om att förvalta dem på rätt sätt.
Samtidigt som vi blir allt mer måna om hur vi klär oss, hur vi inreder våra hem och vilka material, varumärken och designs som är attraktiva befinner vi oss i en ekonomisk situation som får många inte är hållbar.
Det resulterar i att det idag är vanligt att man ansöker om att få låna pengar för att kunna konsumera, för att till exempel kunna följa de rådande trenderna 2023.

Detta är trendigt under 2023, så ska du inreda hemmet!
Det har under många års tid varit väldigt trendigt att inreda hemmet på ett minimalistiskt, väldigt avskalat sätt.
Ljusa färger, matchande nyanser, minimalt med prylar och sparsmakat med mönster har varit ”it”, detta har man börjat gå ifrån mer och mer nu under 2023, där det istället är trendigt att mixa och matcha olika material, färgkombinationer och nyanser.

Under 2023 är trä det absolut mest trendiga av material när det kommer till att inreda i hemmet, det sträcker sig från allt från ljusa träslag till väldigt mörka träsorter, där du gärna kan blanda och kombinera olika träslag och nyanser för att få ett mer levande hem.
Att investera i trasiga trämöbler för att väcka dem till liv på nytt är också väldigt trendigt och inte minst hållbart.
Detta är inte bara en rolig och levande trend, utan det är dessutom en väldigt hållbar trend då man tar tillvara på både nya och gamla träsorter och förvaltar det på bästa sätt.
Det innebär i sig att du får både hus, väggar och möbler som kommer hålla under många års tid, och som är enkelt att förnya när det behövs.

Satsa på grundfärgerna!

I färgskalan finns det, som du kanske redan har koll på basfärger som svart, vitt, beige och grått och lägg sen till tre grundfärger; blått, grönt och gult, dessa tre grundfärger har fått en riktig comeback i inredningen under 2023.
Grundfärgerna förekommer i båda konst, på möbler och i olika inredningsdetaljer, och det i mängder av olika nyanser och varianter för olika smaker.

Runda och mjuka former i hemmet

Om du har någorlunda koll på trender och vad som är ”inne just nu” har du säkert redan snappat upp att runda och mjuka former i hemmet är väldigt hett, framförallt när det kommer till val av möbler.
Det ska inte längre vara avskalat, rakt och symmetriskt, utan nu är det dags att framhäva tryggheten, värmen och lekfullheten i hemmet.

Slutligen vill jag bara tillägga när det gäller trender, dessa är otroligt intressanta att studera och inspireras av men man behöver absolut inte kopiera eller följa dem rakt av, nej faktiskt inte alls om man inte vill, det viktigaste av allt är att hitta sin egen perfekta stil som man mår bra av.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *