Senato Hotel igen…

av | maj 3, 2023 | Okategoriserade

Hej
Jag har ju varit hemma från Milano i ca en vecka nu men bilderna därifrån har lyst lite med sin frånvaro har i bloggen (allt finns dock på Instagram) och anledningen till det är att jag känt mig helt utmattad sedan dess och bara orkat med det mest basala.
Det låter kanske konstigt, men så är fallet och inte mycket att göra något åt.
Idag tänkte jag dock visa dig var vi bodde de tre sista nätterna efter att vi flyttat ut från vår lilla lägenhet som jag visade HÄR. Hotellen var nämligen extremt dyra detta året så därav denna lilla lösning.


Detta var tredje gången som vi bodde vi på Hotel Senato som var helt nyöppnat första gången och ganska lätt att få rum till ett ganska bra pris för att vara i Milano under just den veckan.
Jämför man hotellpriserna mellan designveckan och veckan efter, så är det minst dubbla priset eller mer och allt är oftast fullbokat.
Vill man åka till Milano under den veckan får man räkna med att betala 5000-8000 kr /natt för ett ganska mediokert hotellrum, och upp till 30.000 kr per natt för lyxhotellen.
Hotel Senato ligger precis intill de ”finaste och hetaste” kvarteren, och är väldigt fint inrett, lugnt och skönt samt har en liten fin trädgård på baksidan.

Senato Hotel är mycket prisvärt och har en härlig avslappnad atmosfär med endast ett 40-tal rum och två taksviter.
Lugnt och skönt och väldigt vänlig och proffsig service, en känsla av att de faktiskt bryr sig om sina gäster.
En riktigt fin överraskning då för flera år sedan och samma känsla nu, ja, ett otroligt fint och prisvärt hotell som ligger mitt i citycentrum, bara ca 5 min gångväg från de finaste och härligaste kvarten i Milano, La Scala, Brera-området osv. och te hotell som Four Season och Armani ligger bar 5 min därifrån.

Så här såg vårt fina och rejält tilltagna rum ut denna gången och det är sån härligt lugn atmosfär där, rummet kändes super-rent och fint samt att man kände ”jag vill helst inte lämna rummet”…

På rummet fanns en liten gåva från Serapian Milano

Älskar lamporna som finns på rummen, som små inredningsdetaljer i sig, och tror att dessa kommer från Nuura Lightning, men det kan också vara helt fel.

Kolla in badrummet, en dröm helt marmor som jag funderar på att ta med mig hem, haha, det hade varit något det!

Hotellets egen lilla oas, en ljuvlig trädgård med en uteservering  där vi tog en drink eller en kopp kaffe efter lång dag iväg på olika utställningar osv.
Så mysigt och fint där mitt i stadsbruset.

Sist men inte minst så fanns det precis som de övriga åren som vi bott där, en designutställning inne på hotellets ljusgård.
Denna gången hette utställningen Fluid Marvel och var ett samarbete mellan Studio Pepe och Alimonti Milano, lite roligt eftersom Studio Pepe även designat en del för vår agentur Ethimo .

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *