Att vakna på Le Pigalle…

av | jan 23, 2023 | Okategoriserade


I morse väldigt tidigt slog jag upp mina blå på Le Pigalle beläget i just de historiska och lite pitoreska Pigalle-kvarteren. Ett område som nu anses som ett av de trendigare Paris och vem hade kunnat gissa det när det var lite annat som det var fullt fokus på…
Här har vi bott 3 gånger sedan tidigare och gillar stilen väldigt mycket och att de ingår i Design Hotels, så en favorit i repris med andra ord.
Jag kanske ska tillägga att detta inte är något sponsrat inlägg om någon skulle tro detta utan bara ett tips till Dig som läser bloggen eftersom jag vet att många av er gillar tips om hotell och restauranger

Även denna gången fick vi vårt favoritrum nummer 50 med badkar i sekelskiftesstil, stor dusch och hela midivippen i själva rummet, samt franska balkonger som vetter ut mot stadens brus. Ja, brusar gör det oavsett veckodag i Paris, men sängen i ovan sover man hur som helst som en prinsessa efter en lång mässdag.

Älskar lösningen för sängen med en halvvägg med en marmortopp ovanpå som delar av sovdelen och badrumsdelen, och även sänglamporna från Flos är en riktigt smart idé och gillar du dessa kika in HÄR

Där bakom halvväggen döljer sig ett badkar i härlig sekelskiftesstil, och som jag unnat mig långa varma bad denna gången. Paris bjöd nämligen på iskyla denna gången och det finns inget bättre sätt att tina på. Med elpriserna hemma så blir det ju mest snabbduschar och bad, så jag passade på hahaha…

Chanels klassiska röda Pirate!

Kappan som hänger på skåpet hade jag på mig inomhus på mässan och det var väldigt många som gav komplimanger och jag har fått en massa frågor på Instagram om var jag köpt den, och det är faktiskt inget märkvärdigare än ett REA-fynd från Zara.

Denna gången var det min handväska från Ralph Lauren i svart skinn med mässingsdetaljer som fick följa med till Paris.
I går gjorde jag dock ett fint vintagefynd när det gäller en fin designväska, så jag åkte med en väska och hem med två, som det kan gå. Jag kikar in senare och visar, jag lovar!

Så härligt med alla de fina desingmöblerna i vintageutförande, och älskar hur det känns ombonat och välkomnade på alla sätt och vis i varje vrå av hotellet. Dessutom är det samma personal som välkomnar dit år efter år så det känns verkligen personligt och avkopplat att komma dit.

Denna helgen var det DJ’s som spelade i loungen precis där ovan i bild på kvällarna, och det var ganska så gott om folk som festade och dansade där när vi kom tillbaka efter middag på Pink Mamma eller en ny-rekommenderad japansk restaurang som hette AO Izakaya. Miljön var sådär men maten var god men väldigt dyr, en middag för två för 2000 kr utan alkohol blir ju ganska rejält om det dessutom känns som ”en vanlig restaurang”.

I skrivande stund är vi på väg upp till Torekov efter ett stopp i lägenheten i stan för att vattna  blommor osv samt att vi hämtat lille gullisen Agathon på hans pensionat.
Tänk att det är hans pensionat nu, där lämnade vi alltid Affe & Agust under de 2 år som vi hade dem så det kan man ju också säga är ett favorithotell som vi har.

Ha en fortsatt fin kväll.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *