Uteplatsen in the making

av | aug 31, 2022 | Okategoriserade

Hej kompis, redan onsdag och snart helg igen innan man hinner blinka, till helgen åker vi dessutom till Stockholm för en snabbvisit på Stockholm Design Week och sen vidare till Paris Design Week och Maison & Objet för några dagar där.
Ja, jisses man hänger inte riktigt med i svängarna, men det ska nog gå bra tänker jag, första mässtillfället efter pandemin för min del och det ska bli kul att se inte minst på nyheterna som visas upp i Paris.

Du kanske minns att jag var på Österlen hos Karl-Fredrik på Eklaholm för ett tag sedan och att det var med anledning av ett samarbete som är i görningen.
Allt som kom då ska användas till min uteplats som jag har i görningen och det är en sneak peak av denna som jag vill visa dig i detta inlägget.

Jag hittade efter mycket om och men en avlång terrakottaplatta som fanns för omgående leverans och som dessutom var jättebillig, vilket gjorde det ännu bättre.
Inspirationen till mönstret och den breda fogen fick jag via en helt annan leverantör som hade samma kakel men 10 gånger dyrare och lång leveranstid, ibland har man tur.

Här ser du hur golvet ser ut under det som läggs nu, och nej vi lägger det inte permanent utan ovanpå en vattenfast plywood, och detta eftersom man egentligen inte får lägga vilket golv man vill utan att det ska vara samma hos alla.
Ja, jag tänker ju att när tex vår trevliga ordförande som bor bredvid oss ser vårt nya golv, så kommer hon vilja ha samma hahaha…
Dessutom matchar golvplattorna taket på huset har jag insett nu i efterhand så jag är mer än nöjd…

Det fina mosaikbordet kommer så klart från Karl-Fredrik på Eklaholm och gillar du dessa ska du helt klart slå till på dessa pronto eftersom de just nu lämnar 30% rabatt på alla bort som köps via hemsidan eftersom de flyttar deras lager.
Passa på som sagt för de säljer slut snabbt!

Jag fick även för mig att jag ville ha en väggfontän på min lilla uteplats och hittade en sådan vintage variant hos Grönkvist här i Båstad och mer tur än så kan man inte ha för denna kommer perfekt in i färgbilden jag har på min näthinna…


Detta är inte hela bilden, mer ska till för att helheten ska framträda, men jag har en fin och gedigen träbänk fyndat på auktion på nätet, en tjusig stol från Ethimo, stengolv ska läggas, växter ska fixas osv

Gillar du förresten det två understa kuddarna i min stapel då kommer dessa från italienska Ethimo (vår agentur) och resten från Eklaholm
Österlen möter Italien på en liten terrass i Torekov, det ser jag fram emot att få visa Dig.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *