Gullmarsstrand – favorit i repris

av | jul 19, 2022 | Inredningshjälpen tipsar!, Okategoriserade

Hej i sommarvärmen, j vilken härlig dag va!
Idag bjuder jag på ytterligare ett inlägg med en hel massa bilder från vår vistelse i Fiskebäckskil ,och då närmare bestämt från vår övernattning på härliga hotellet vid havet Gullmarsstrand
Ett lite större hotell med konferensmöjligheter, spa osv och även här har vi bott flera gånger tidigare tidigare och trivts fint.

Den trevliga uteserveringen  …

Själva hotellet med reception, restaurang osv ligger vid vattnet med bryggor runt om och där runt om längs med dessa finns själva rummen  lite utspridda över ett större område som även sträcker sig till klipporna ovanför.

Hotellets lilla glasskiosk som bara har öppet under sommaren, och strax där bakom tar man snabbfärjan över till Lysekil.

Ett minst sagt havsnära hotell som i princip ligger ute i vattnet, och Sinnens Havsbad ovan i bild gör ju det bokstavligt talat.
Senast när vi var här fanns det bara en utomhuspool över havet med 38° vatten, men numera finns det två och även en pytteliten inomhuspool om man föredrar det.

En rolig detalj är att det på hotellets ena brygga finns solsängar från vår italienska agentur Ethimo , så himla kul och dessa är i teak som grånat och blivit ännu vackrare med tiden.

Alla hotell bode ha utemöbler från Ethimo tycker jag!

Där borta ser du rummen där vi alltid bokat in oss när vi bott på Gullmarsstrand, de har direkt utgång till bryggan och magiskt fin havsutsikt från hela rummet.
I dessa fina rummen får man dessutom bo med hund vilket uppskattas av oss som vill ta med lille Agathon och samtidigt bo bra.
Denna gången var det dock tre olika hundar inbokade i rummen intill varandra och den ena hunden skällde typ oavbrutet vilket stressade Agathon jättemycket speciellt när vi lämnade honom när vi var på SPA och åt middag.
inte helt optimalt att placera hundgäster så eftersom de ”känner av” varandra så starkt på långt avstånd.

Och på tal om SPA så tillbringade vi eftermiddagen just där på Sinnenas Havsbad, och varvade bad i havet med att sitta och mysa med solen i ansiktet i den uppvärmda infinity-poolen utomhus.
Så himla skönt och avkopplande på alla sätt och vis.

En mer havsnära relaxavdelning får man nog leta efter, och här finns det även olika typer av bastu om man gillar det.
Det som syns borta på andra sidan är inget mindre än Lysekil så det är nära över dit om man vill spana in utbudet av restauranger osv samtidigt som man bor i Fiskebäckskil


Som jag längtat efter detta.
Och extra härligt att kliva ner i det betydligt kyligare havsvattnet efteråt, det pirrade liksom skönt framförallt i benen hahaha…

På kvällen svidande vi om för middag, och jag hade på mig en klänning som jag visat tidigare och den finns fortfarande att köpa om du kikar HÄR och den finns i enfärgad i samma blå kulör som den stickade blå tröjan i min hand finns HÄR

Denna bilden på finaste veranda delen av matsalen tog jag före middagen, på kvällen var det som alltid fullsatt eftersom maten här är otroligt god och så även denna gången.

Så mycket gott att välja mellan, och för mig var valet ganska lätt eftersom jag testat en del rätter där sedan tidigare, ja en del rätter har nämligen funnits med på menyn i flera år…

Det som jag främst syftar på är världens godaste fisk och skaldjurssoppa ovan som finns både som soppvariant och som gryta med potatis och mera fisk.
Alltid lika smarrig med smak av hummersoppa med massa god fisk och räkor samt aioli till vid sidan, och nej min bild ger nog inte rättvisa åt rätten…

Efter fisksoppan slog jag till med bakad långa med friterad potatis och forellrom som även denna var magiskt god om du frågar mig.
Perfekt tillagad fisk och jag som älskar allt i potatisväg, var såklar väldigt nöjd med mitt matval denna gången, och även min mans rätt med ångad spätta och färskpotatis var vädigt god precis som råbiffen som han valde som förrätt.

Jo det fanns plast för en smula dessert också, men denna citronglass med maränger osv delade vi faktiskt på innan det var dags att gå tillbaka till lille Agathon på rummet.
Nu borde jag såklart skriva för en god natts sömn, men då skulle jag faktiskt ljuga eftersom sängen var alldeles för mjuk och böljande för min smak.
Jag föredrar en fast sängbotten, mycket duntäcke och många kuddar hahaha, så det blev faktiskt inte mycket sömn för min del, men det går att ta igen, inte sant? men vad är det med hotell och på tok för mjuka sängar?? Upplevare ofta detta och det är inte speciellt trevligt tycker jag.

 

Hoppas du gillade min lilla bildbomb från Gullmarsstrand

Välkommen hit snart igen!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *