Mysig eftermiddag i Grundsund

av | jul 18, 2022 | Okategoriserade

Hej kompis, hoppas du fått en fin start på den nya veckan?
Som du säkert har märkt så har jag delat en hel del bilder osv från Fiskebäckskil de senaste dagarna vilket jag personligen tycker är roligt då jag älskar allt med nyss nämnda ställe.
Dock märker jag att som alltid när jag delar med mig av mera privata bilder, personliga tips osv så minskar engagemanget och folk avföljer på Instagram.
Då blir det hu inte lika roligt att dela med sig, och undrar vad du tycker om inslag som dessa? Bu eller bra?

I skrivande stund har vi lämnat Fiskebäckskil för denna gången men vill snart tillbaka igen, det är samma visa varje gång jag åker dit.
Jag vill inte åka hem.
Men så är det ju alltid, allt härligt har ett slut förr eller senare.
Jag har ju tipsat om de få hotell som finns och tänkt visa även senaste stället vi bodde på, men det får bli efter detta inlägget om vår mysiga dag i Grundsund.

Efter att vi ätit frukost, badat i havet och checkat ut från hotellet så styrde vi kosan till Grundsund som ligger endast 6 km från Fiskebäckskil.
Där är det ungefär lika fint fast inte riktig ändå och där hade vi siktet inställt på lunch hos välkända Pelles Rökeri .
Vi tog fiskgrytan ovan i bild som var väldigt god men kanske lite mycket vitlök för min smak, och inte alls i samma klass som maten hos Brygghuset om du frågar mig.
Synd dessutom att de skippat den traditionella fiskekrogsmenyn på lunchen och satsat mer på olika bowls med asiatisk touch, jag hade hellre sett musslor, varmrökt lax, gravad lax med dillstuvad potatis osv istället för makrillbowl med ingefära osv…

Därefter for vi vidare till Grundsunds Marina för där finns det gulligatse cafeét och butiken som jag vet och jag har haft det på näthinnan sedan vi var där första gången och inte kunnat släppa det.
Här kan man köpa både mode, inredning, glass, fika, lunchmackor, supergott kaffe mm och allt är himmelskt gott.

Stället jag pratar om är inget mindre än ljuvliga Sommardepån som drivs av supertrevliga Lotta som har ett engagemang för stället som genomsyrar allt från de noga utvalda prylarna till de hembakta kakorna extra allt som serveras där.
Sommardepån ligger på/vid en brygga mitt i skärgårdsidyllen som du ser, och kan nås även via båt om man nu har en sådan i sin ägo.

Vi slog oss ned på bryggan för att fika och exakt då sprack himmeln upp med sol och det var så himla härligt att sitta där i solen och njuta av en god latte och goda kakor..
Senast när vi var där var det Alfred & August som var med och nu var det lille Agatons tur att premiärfika där, visst syns det att han är pep?

Vi slog till på både toscakaka som jag älskar, och en bit morotskaka som är min mans favorit, och ja Agathon gillar såklart båda varianterna, fattas bara!

Ja det syns väl både på mig och på honom hur härlig fikastunden i solen var?

Sämre kan man ha det en måndag, inte sant?

Några glimtar från själva butiken som har så mycket fint att man vill ha typ allt.
Denna gången blev det dock inget köp för min del då jag köpt bilen full av vintage-grejor som jag hittat på loppis och i den charmigaste butiken med lite antikviteter osv i Fiskebäckskil.
Mina fina fynd får jag dock visa senare, låter det intressant?

Innan vi for hemåt igen blev det ett härligt kvällsdopp och upphämtning av 2 kg nykokta havskräftor som vi beställt av en fiskare som heter Magnus i Fiskebäckskil.
Han åkte ut med båten i morse, har kokt kräftorna och nu ligger de i vår kylväska påväg hem till oss.
Nu är vi snart hemma i Torekov igen, borta bra hemma bäst heter det ju och nu i veckan lovas det ju högsommarvärme.

Ha en fin kväll!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *