Fina Fiskebäckskil

av | jul 17, 2022 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!

De senaste dagarna har det varit lite tystare här i bloggen, och anledningen till detta syns ovan i bild.
Vi bestämde oss för att fly fältet under slutspurten av tennisen i Båstad då det ofta blir lite för stökigt för smak och dessutom var min längtan till ett speciellt ställe i mitt lilla hjärta stor, ja siktet var inställt på ljuvliga Västkustpärlan Fiskebäckskil.
Den sötaste gamla fiskebyn med bara underbara gamla sekelskifteshus som omringas av vatten på båda sidorna, och så litet att man går runt hela härligheten på en liten stund.

Litenheten till trots så finns det ett stort hotell med konferens- och SPA-möjlighet Gullmarsstrand , två mindre hotell Slipens & Skaftö Golfhotell, en golfbana, 3 olika restauranger och en pizzeria.
Vi har testat hela utbudet och kan varmt rekommendera samtliga.

Från den lilla badplatsen Bökeviken med både klippor och en liten magiskt fin sandstrand ser man bort till Gullmarsstarnad som jag nämnde ovan.
Här badar vi alltid i det kristallklara vattnet och så även nu då vädret varit jättefint hela tiden.
Det fina vädret till trots så har det varit väldigt få som badat, ja nästan så jag trodde något var fel som tex för mycket brännmaneter eller liknande men nej, så var det inte utan helt klart vatten som t om var varmare än hemma i Torekov.
I Torekov är det dock alltid många som badar oavsett väder och vind, i fredagsmorse innan vi åkte var det strid morgonström till Morgonbryggan trots att vågorna gick höga i blåsten.

Knäppte en selfiebild vilket inte hör till vanligheten och ja det syns ju hur glad jag är över att vara här och hur jag njuter varje minut av vår vistelse här.
Även mycket nöjd över mina fyndade solisar som är väldigt sköna mot soljuset trots att de bara kostade en spottsyver, ja jag har flera dyra sådana hemma men eftersom jag nästan jämt glömmer solglasögonen på olika ställen så svider det mindre om det inte är de finaste man har hahah.
Gillar du dessa kika HÄR och in blårandiga skjorta (oversized) som är skön att ta på över baddräkten finns HÄR och fler prisvärda solglasögon HÄR

En av restaurangerna som jag nämnde ovan är storfavoriten Brygghuset Krog som ligger i hamnen jämte varvet och skeppshandeln samt mittemot systerrestaurangen Joels Brygga där man äter lättare rätter i jämförelse med Brygghuset.
Här har vi ofta ätit och allt är magiskt gott men framförallt fisken, sillbuffén och skaldjuren.
Sedan vi kom hit har vi både ätit lunch och middag här och så även igår i strålande solsken vilket var magiskt.

Äter man lunch här så ingår deras berömda sillbuffé att ta före, men man kan också välja buffén som en hel rätt.
Själva buffén innehåller en massa egengjorda sillar, nykokt färskpotatis, ägg, gubbröra, gräddfil och rödlök, gravad lax,  matjestårta, sallader och dressing, pastasallad, magiskt gott hembakt smör och vispat smör, tapenade och färskost osv…ja du fattar själv…det behövs ingen varmrätt alls tänker jag.

Agathon var såklart också med, han får vara både inne och ute på uteserveringen vilket underlättar för oss som inte så ofta lämnar honom ensam hemma.

Det fanns minsann plats även för en bit morotskaka som vi delade på alla tre, och denna var lika mumsig som allt annat vi ätit tidigare, jag lovar!

Efter lunchen var jag bara tvungen att kika inom skeppshandeln, älskar att botanisera i sådana även om jag inte tillhör båtfolket haha, här hittar man nämligen utöver allt till båtar ofta lite kläder, inredning, godis, dricka och glass har jag lärt mig.
Igår hittade faktiskt två sköna tröjor och ett par shorts som jag slog till på men det får jag visa senare.

Ha en fin söndag så syns vi snart igen.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *