Sommarpremiär för Blå Hallen

av | jul 12, 2022 | Okategoriserade

Hej fina!

Du som följer mig via Instagram eller lustläste min nyhetslista i lördags vet nog redan att jag var i Höganäs och besökte Blå Hallen som hade sommarpremiär nu i helgen.
Ett omtyckt koncept för alla antik och designintresserade som finns till sedan några år tack vare antikhandlaren Martin Enget och Xi Wallén Keller som förvandlat en hundraårig rivningshotad lagerbyggnad i Höganäs  till en helt fantastisk  mötesplatsplats för utställningar.
Jag har ju varit där flera gånger tidigare och gillar verkligen konceptet som så många andra, vill du se mitt blogginlägg från förra året på Blå Hallen kika in HÄR

Extra plus i kanten för att man får ta med sin fyrbenta vän, inte minst i sommarvärmen när man inte kan lämna sin hund i bilen men ändå måste ta med den på utflykt.
Precis som förra året så var lille Agathon med!

I entrépartiet fanns Stockholms Auktionsverk med flera på plats och så även en lättöverskådlig skylt med alla utställare så att man kan orientera sig om vad som finns till buds.
Sommaren på Blå Hallen pågår t om 7 augusti och under fem helger hålls samtal och uppträdanden med konst, design, antikt, keramik, mode och inredning är teman.

7/7–10/7 Den stora konst- och antikfesten. Antikviteter, konst, fest, livet!15/7–17/7 Inredningsfesten

22/7–24/7 Trendspaning

29/7–31/7 Keramikfest. Keramikkalas i gamla finkeramiska fabriken.

5/8–7/8 Extravagans

Själva byggnaden är helt fantastisk, ja Blå hallen byggdes är 1919 och då som  Höganäsbolagets centrallager, och själva arkitekturen tog hänsyn till att tåg skulle kunna köras genom byggnaden för att lasta och lossa gods därinne.
Där till vänster i bild ser du en glimt av Blå Hallens restaurang där man kan ta ett glas vin och äta lite god lunch osv, dock verkar det inte finnas pizza detta året men det finns ju däremot borta i Salthallarna där nyöppnade restaurangen Barbara huserar.

I helgen tog Li Pamp från Stockholms Auktionsverk plats på den lilla scenen för att moderera samtalen som jag nämnde ovan, och gästerna kl.16.00 behöver väl ingen närmre presentation tänker jag.
Joakim Bengtsson känns ju igen från omtyckta Antikrundan på SVT (jag kommer inte missa när de kommer till Norrvikens Trädgårdar i sommar) och Karl Fredrik från Eklaholm känner man ju igen direkt.

En häst lika den ovan i bild har jag fått för mig att jag vill ha, dock blev det inget köp denna gången men jag tror att det blir av om jag hittar exakt den hästen som jag vill ha…

Givetvis var även Höganäs alldeles egna TV-kändis på plats, jag jag menar såklart härliga Marie Olsson Nylander (och hennes familj) som blivit rikskändisar tack vare Husdrömmar och Husdrömmar Sicilien.
Marie var på plats i montern med temat lyxloppis och där fanns både inredning och mode att slå till på.
Jag var först på gång och skulle ta mod till mig och gå fram till Marie eftersom vi haft en del kontakt via Instagram, men blygheten i kombination med att det ”var kö till Marie” gjorde att jag tog ett steg tillbaka som jag så ofta gör…

Ett helt otroligt vackert skåp som kräver sin plats!

Utanför själva hallen fanns Höganäs eminenta glasstillverkare HÄR på plats med deras fina glassbil som de besöker olika event och badplatser med nu under sommaren.
Har man en gång smakat deras helt underbara italienska gelato som görs på de finaste råvarorna vill man ingen annan glass ha.
Själva glasstillverkningen och glasskiosken finns borta vid Salthallarna och Garagebar, och ja vi är flitiga besökare där!

Och på tal om Salthallarna, givetvis blev det även ett besök där när vi var där och jag slog till på något fint som jag spanat in där sedan tidigare.

Blommor enligt Sara huserar också i salthallarna och den lilla blomsterbutiken är hur fin som helst och inte minst blomhavet och Parasollen utanför är ju bedårande.
Gillar du parasollet i retrostil så kan jag tipsa om att det finns att köpa HÄR

Och på tal om Marin Enget så har Residence Magazine gjort ett fint hemma-hos-reportage hemma hos honom, ett hem som är mäkta inspirerade tycker jag och så fint att man vill uppleva det live…spana in reportaget HÄR

Välkommen hit snart igen!

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Glad Påsk!

    […] härliga Salthallarna med dess små butiker, bageri osv. Salthallarna har jag berätta om och visat bilder från tidigare , men spana även in dagens lilla tur […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *