Inredningsnyheterna v.19 /2022

av | maj 14, 2022 | Okategoriserade

Då var vi framme vid lördagen i vecka 19, en vecka då det varit väldigt många pressvisningar av aw22 uppe i Stockholm och därav har även mailkorgen svämmat över av pressmeddelanden.
Dessutom är Salone de Mobile i Milano pågång i början av juni då våren är fylld av fina nyheter som vi ska ta en liten titt på via dagens nyhetslista.

Här i de översta bilderna ser vi några av vårens nyheter hos det danska designvarumärket Muuto.
Vi ser bla Oslo Chair i olika utföranden, Sketch Toolbox designad av Thomas Bentzen, lampan Piton designad av Tom Chung och en del olika stolsnyheter mm.
Fina bilder tagna av  Petra Bindel.

Ovan i bild ser vi en relansering av möbeldesignern och arkitekten Børge Mogensen som produceras av danska Mater, en serie med ett matbord och en stol.
Detta är första gången som Børge Mogensen’s design relanseras i ett annat material än originalutgåvan och i detta fallet ett hållbart och återvinningsbart material som heter Mater Circular och som är patenterat av Mater.

Bilder © MATER

Takt’s första arbetsstol som ger elegant ergonomisk funktionalitet till hemmakontoret har sett dagens ljus.
Designad av Pearson Lloyd och kombinerar ett uttryck anpassat för både arbetsplatsen likväl som hemmiljön.
En åtråvärd arbetsstol för alla som fortsätter att arbeta från hemmet även efter covid-19.

Ovan i bild ser vi ett lite udde samarbete i form av anrika Klässbols Linneväveri tillsammans med modevarumärket Tiger of Sweden.
Med över 200 år av textilerfarenheter ihop, presenteras nu resultatet i en snygg, modern och välskräddad sommarkollektion uppsydd i Klässbolslinne, där bland annat mönstret Daldräll står i fokus.

Wall of Arthar nyligen släppt en serie konsttryck inspirerade av mat, vänner och restauranger.
Kollektionen innehåller både målningar och illustrationer och presenteras i en välkomnande restaurangmiljö.

Lampserien Pia är tveklöst en av Gärsnäs mest älskade klassiker och de eleganta lysande kloten finns i versioner för både tak och golv samt som pendel och plafond.
Nu växer familjen genom Pia Mandarin – en pendellampa där det bekanta klotet fått en ny form som för tankarna till just mandariner.

Stockholms Hantverksförrening firar deras 175- års jubileum i år.
Ett jubileum som firas bla med boken Handkraft och till hösten även en utställning på Sven-Harrys Konstmuseum.

Senaste nytt från Marrakech Design är ytterligare ett designsamarbete nu under våren 2022 , ja här ovan ser vi nya keramikplattor designade av Charlotte von der Lancken dom formgivit Stripe & Patch för nyss nämnda företag.

Tillsammans med den välkände arkitekten Gert Wingårdh lanserar nu Stala mönsterkollektionen Trace vars mönster inspirerades av den kreativa process som sker när tankarna övergår till streck på ett papper.

Gerts designkollektion ingår i Stalas sortiment av rostfritt stål och innefattar sju mönster som dessutom lanseras av Stala tillsammans med Matti Klenells kollektion Grid.

Under våren 2022 presenterar det norska designföretaget Northern två nya möbler i designduon Morten & Jonas sedan tidigare lanserade kollektion med namnet Daybe.
Den befintliga soffan får nu fint sällskap av Daybe Daybed och Daybe Dining Sofa som ämnar sudda ut gränserna mellan form och funktion.

Keramikern Calle Forsberg (och handväverskan Åsa Pärson), som båda är medlemmar i Hantverkarna Stockholm, mottog nyligen Kungl. Patriotiska Sällskapets medalj för utmärkt yrkesskicklighet av första storleken silver.
Medaljerna delades ut under Stockholms Hantverksförenings 175-årsjubileum på Grand Hôtel i Stockholm den 6 maj.
Calle Forsberg är en i stort sett självlärd keramiker som har drejat sedan han var i 20-årsåldern och som sedan dess fått mottaga en mängd fina utmärkelser och haft stora utställningar.
Numera tillverkar han främst bruksföremål och Calle Forsberg samarbetar också med flera exklusiva restauranger och kockar och finns representerad på bland annat restaurang Lilla Ego, Ekstedt och Ett Hem.

Möbelstudion Ringvide som är baserad på Gotland, presenterade i veckan nyheten Sumi, unika satsbord som tillverkas med en traditionell japansk infärgningsteknik.
Namnet Sumi kommer från det japanska ordet för bläck och  tekniken suminagashi, som använts för att skapa ett helt unikt mönster på varje exemplar av bordet, är japansk och betyder ordagrant ”bläck flytande”.
Det virvlande mönstret uppstår då bläck droppas i vatten i stora kar, där sedan bordets ytor får suga upp bläcket.

Ny trendig glasvas med struktur från DBKD som är perfekt för alla typer av buketter, hyacinter, amaryllis och tulpaner…

Rörstrand som numera tillverkar Höganäs Keramik vars bruksföremål funnits sedan 1909 lanserar nu det ikoniska Höganäskruset i tre nya kulörer.
Kruset som är starkt förknippat med Höganäs Keramik presenterar även en moderniserad form som fortsätter att bära traditionen vidare.

Fiskars lanserar de nya knivarna All Steel där hela kniven inklusive handtaget är tillverkat av 100% stål,  vilket gör att den är återvinningsbar i dess helhet. Funktion, hållbarhet och snygg design i ett och samma!

Sist ut i denna listan vill jag tipsa dig om ett fint ”hemma-hos-reportage” som inredningsmagasinet Residence Magazine gjort hos Rörbäcks Forest Retreat i djupaset halländska skogarna.
En arkitektonisk oas skapad av Anna och Caspar Sandgren och resultatet blev ett mangårdshus och lada för exklusiv uthyrning där familjer eller sällskap på upp till tolv personer kan hyra det stora huset, eller båda, i minst två dagar.
Se hela reportaget HÄR

Fotograf Andrea Papini

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från de respektive företag som omnämns i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *