Agathon’s första födelsedag

av | apr 25, 2022 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hipp hipp hurra för vår lille Agathon som fyller ett år idag den 25 april!!
Ja,hans första födelsedagskalas som han tyvärr får fira utan både Alfred och August som båda lämnat oss nu under våren.
Ja,tänkmatt båda mina fina killar valde att lämna oss nästan samtidigt med bara några veckors mellanrum.
En sorglig och tung vår för vår lilla familj men lille Agathon har verkligen varit en solstråle och glädjespridare i allt det tunga och vi är så glada att vi bestämde oss för att hämta hem honom till oss förra sommaren.
Hade vi inte gjort det då hade vi nog väntat med att skaffa hund gissar jag, men det sägs ju att allt har en mening och detta blev verkligen rätt.

Är det födelsedag så är det skrivet i sten hemma hos oss sedan gammalt att det ska dukas födelsedagsbricka med en massa paket att packa upp, gurkstavar och sen tonfisk till frukost.
Och varför ändra på ett vinnande koncept!

Världens snällaste och mest lätthanterliga minimalteser som var så liten när han föddes att hans uppfödare inte visste om han skulle klara sig, och vi fick invänta besked om detta de först veckorna.
Uppfödaren är samma som Affe’s uppe i Trollhättan, och det var ett fint möte när vi var där i somras, och jättekul att de fick träffa Affe igen efter alla år.
Han är för övrigt väldigt lik Alfred både till sätt, temperament, snällhet, nyfikenheten och att han är orädd inför allt.
En sak skiljer dock markant, Affe var nämligen en liten latmask som inte ville gå i koppel medan Agathon älskar att gå långa promenader, kul för mig som sällskap på mina rundor numera!

Ja det var intressant och kanske då främst de födelsedagspresenter som doftade godis!

Matte kan sina trix!

 

Paket i blandad form med gosedjuret i form av en dinosaur HÄR // den gröna skålen HÄR // en hundjacka från Babour och ett halsband och koppel i svart läder som jag köpte i djurbutiken igår.

Gillar du vår vardagsrumsmatta som Ahaton älskar att leka på så finns denna HÄR

 

Väldens sötaste lilla plutt, så glad och tacksam över att just du finns hos oss!

Tre kilo kärlek extra allt!

Fösta gången som han fick testa tuggben och det var en succé kan man säga, dock ska vi införskaffa en nyttigare variant hos veterinären dit vi ska i idag för hans 1-års spruta och kontroll, en jättebra veterinär utanför Båstad som hjälpte oss både med Alfred så att han fick ett fint och rofyllt  avslut tillsammans med oss.

 

 

 

Sen somnade han av all uppståndelse, ja mitt i pakethögen med den nya jackan på somnade han mitt i allt. Ja det blir ju lätt så med de små liven, de går från 100% till noll och sen laddar de batterierna för att köra på igen en stund senare.
Nu blir det mera firande och mys med vår älskade Agathon och garanterat en långpromenad i solen som han älskar!

Kram

1 kommentar

  1. Anne-Lee

    Alltså… sååå söt! Vilken födelsedag, massor av paket och gurkstavar, helt underbart. Han är så fin!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *