Hitta Hem

av | jan 3, 2022 | Okategoriserade

*inlägget innehåller annonslänkar*

Idag har vi bott i vår nya lägenhet i Torekov i ca 2 veckor, en liten lägenhet med snedtak, ett loft och en liten uteplats vid entrén, 5 min till Morgonbryggan men långt ifrån något skrytobjekt eller ståtligt palats som det också finns gott om här på Bjäre.
Det där rör mig inte inte ryggen, kunde inte bry mig mindre om den biten, det viktiga för mig är känslan av att detta är vårt, något vi kämpat och jobbat ihop till själva och där jag vet redan nu att vi kommer att trivas.
Känslan när man vet att det är rätt, att man känner sig hemma, tryg och tillfreds och ingenting saknas, ja den är magisk.

Kakelugnen har jag visat dig tidigare och denna är som sagt inte färdig utan bara på plats grovt, mer hanns inte med före julledigheten, men jag är pep på att få den ståtligt och fin.
Gillar du mitt soffbord som skymtar i bild så är det detta  HÄR och jag funderar på att köpa en ny toppskiva av svart marmor till själva benställningen, det tror jag nämligen blir toppen.
Jag har min bricka upp och ned och sen en glasskiva med marmorlook på denna och det gör bordet mera stabilt, men en ny skiva av marmor eller komposit-sten vore mycket finare
Mattan av finaste ull och flätade fransar hittar du HÄR

Jag har inte känt den känslan vid många tillfällen men hemma hos min mormor kändes det så, från första sekunden i vår våning i stan också nu här i detta nu.
Är man en högkänslig person som jag så är det viktigt att det känns rätt annars funkar liksom allt dåligt…
Så glad och tacksam för detta och vet att det dessutom kommer bli ännu bättre när vi kommer på plats med allt och får iordning överallt.

Med detta sagt vill jag att du tar med dig att känslan i ett hem tillhör dig och dem som bor där. Era behov och det som ni tycker om och känner er trygga med är det som räknas.
Strunta i vad andra tycker, om det är trendigt eller helt ute enligt tyckarna är helt oväsentligt.

Min lilla knubbiga Roly Poly finns  HÄR Och förutom vit så finns denna i svart, rosa osv och även som soffa.

Denna möbel kan även stå utomhus så massa användningsområden för denna.

Så glad att jag beslutade att byta ut de fula fönsterbrädorna av gulnad marmor till dessa specialgjorda av trä. Infattningarna runt fönstret är gjorda av samma lister som golvlisterna fast halva bredden samt en extra klack, och detta har möbelsnickaren Peter Lindh också gjort.
I mitt fönster står vasen  HÄR   som jag tipsat om tidigare, de små kermikhusen för värmeljus samt Monogram ljusstake i mässing HÄR samt kronan och ljusmanchetten från Svenskt Tenn.

Vi flyttade som sagt in strax före jul fastän det var långtifrån allt som var klar.
Tanken på att fira jul i huset hi hyrde var helt omöjlig, nej där trivdes vi inte även om det var en fungerande lösning där och då.
Och nu ska vi få all förvaring på plats, trappan ska fixas och ev byggas in med förvaring undertill, jag velar en smula…
Garderober, platsbyggd förvaring osv ska på plats med hjälp av vår möbelsnickare som gjort trappan, fönsterbrädorna och infattningar runt fönster och dörrar.


Tex ska ju bänken under TV:n där lampan står bytas ut mot en platsbyggd sådan.
Lampan som hängt med från Norrviken på den provisoriska bänken från IKEA  har jag tipsat om tidigare och denna hittar du med 40% rabatt HÄR

 

Ljusstaken Monogram i förnicklad mässing lågt utförande nu 30% rabatt HÄR i högt utförande HÄR,tändsticksetuietändsticksetuiet  nu på REA HÄR

Gillar du det ovala fatet av marmor så finns detta HÄR, dofttljuset i grön glasbehållare HÄR vektrimmern tillverkad i stål HÄRsamt kalendern One Line a Day HÄR

Tack för att du kikade in här hos mig!

Kram

 

1 kommentar

  1. BM

    Tack för tips! Ser så fint och mysigt ut! Jag är precis som du högkänslig – svårt för dom som inte är det att förstå. När något är vackert (i våra ögon) blir det en så härlig och nöjd känsla i kroppen – och tvärtom när det inte är det. Nära till känslor, att känna på sig när något inte stämmer. Jobbigt ibland, men när man uppskattar något då är det till 110%!
    Ha det gott!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *