Spana in min nyårsdukning 2021

av | jan 2, 2022 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej!
Som utlovat här så sent som igår kommer här ett inlägg med en massa bilder som visar min nyårsdukning som fick avsluta 2021.
Vi firade ju här hemma ”bara ni man” och vovvarna men jag ville ändå duka lite fint om än i en ganska rustik til och kanske inte sådär traditionellt nyårsglittrigt.

Och ja, det där är en del av tjusningen när det gäller inredning tycker jag, man kan göra hur tusan man vill och välja den stil som passar ens egen personlighet och de egna behoven bäst utan att det kan anses som det minsta fel.
Det blir även en glimt av det som stod på menyn, allt framdukat i en sittning så man kunde äta det man var mest sugen på.

Jag testar mig fram lite när det gäller bord och stolar till den lilla matplatsen. Beställde ett bord och stolar före jul, men bordet kom på avvägar och de nya stolarna som jag testar som skymtar i bild hittar du HÄR

Dukat bord för många eller som i vårt fall ”bara två”, men jag tycker att man kan lägga krut på sin dukning både till vardag och fest, det gör den enklaste måltiden så mycket trevligare, inte sant?
Och spara för guds skull inte på ”finporslinet” till bättre dagar, nej använd det som du gillar dagligdags, det är ju det som det är till för!

Lite kär i mitt nya porslin…

Tallriksunderläggen av jute är köpta HÄR
Mattallrikarna med fåglar och blommor från Svenskt Tenn // Besticken finns identiska HÄR

Blågrå linneservetter HÄR // Naturfärgade servetter med franskant HÄR
Servettringar av tenn nu med 30% rabatt HÄR

Den stora vasen med liljor i hittar du HÄR // Den lilla vasen med tulpaner från Svenskt Tenn
Vit ljuslykta Skogsberg & Smart // Ljusstaken Tre Kulor i Silver från Svenskt Tenn
Ljusstaken Flow från Svenskt Tenn

Champagnekuporna i rökfärgat glas finns  HÄR // Selterglas från Svenskt Tenn
Den vita assietten med blad-decor från Svenskt Tenn och de små gröna glasskålarna likaså.

Hållaren till rostat bröd finns både i guld och silver HÄR

På menyn dagen till ära…smörgåstårta i fokus…

Fatet där smörgåstårtan tar plats hittar du HÄR

Förutom smörgåstårtan åt vi havskräftor och Kalix löjrom med klassiska tillbehör och allt var väldigt gott och precis vad vi önskade i matväg inte minst eftersom allt var färdigt att plocka ut från kylen och vi behövde inte dona så värst mycjket i köket just då.

Smörgåstårta, en ofta bespottad och hånad tårta som ”ingen gillar det minst” men ändå äter av med god aptit om det bjuds.
Ja, en riktig vattendelare, antingen så älskar man smörgåstårta eller inte alls.

Jag tillhör den förstnämnda skaran, jag har alltid älskat smörgåstårta och så ännu idag oavsett vad alla andra tycker. Dock gillar jag endast renodlade tårtor med genomgående fyllning med lax, tonfisk, räkor, ägg osv och allt ska vara saftigt och gott samt serveras med mycket grönsaker och ägg till.

Tricket med en bra smörgåstårta är att man lägger ihop bottnar och fyllning och ställer i kylen för att gotta till sig ett dygn och sen garnerar man precis före servering.
Enligt mig ska det bara vara en fyllning och i denna är det tonfisk, rökt lax, majonnäs, dill, ärtor mm och man ska inte snåla med fyllning mellan brödlagren av vit formfranska!

Hoppas att du gillade min lilla visning, eller lilla och lilla, det blev ju en väldig massa bilder här i detta inlägget.

Ha en fin kväll och välkommen hit igen snart!

3 Kommentarer

  1. Åsa

    Vad mysigt och fint ni har det. Porslinet är jättefint. God fortsättning ❤️ från Åsa

    Svara
  2. Katrin

    Vilken fin smörgåstårta! Jag har aldrig gjort smörgåstårta, är egentligen inte så förtjust i dem men denna skulle jag gärna testa! Kanske kommer beskrivning hur du gjort denna i ett kommande inlägg☺️. Hälsningar Katrin

    Svara
  3. Annika

    God fortsättning! Fin dukning du gjort, jag gillar också de fina tallrikarna, jättefina. När det gäller smörgåstårta är jag nog sån som inte gillar smörgåstårta men ändå äter när det bjuds haha. Är inte så förtjust i räkor så försöker undvika dem om det går. Ha det fint!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *