Inredningsnyheterna v. 41/ 2021

av | okt 16, 2021 | Veckans Hemnet-favorit

Veckans inredningsnyheter står på agendan i detta inlägget, en lista med nyheter från inredningsbranschen den gångna veckan som jag hoppas att du gilla att spana in.
Denna gången en lista med flera nyheter när det gäller den kommande julen, häng med så får du se!

Inredaren Marie Olsson Nylander är onekligen aktuell denna hösten, en egen mattkollektion för Ellos, ny säsong av Husdrömmar Sicilien på SVT och i bild här ovan ännu ett samarbete.
Nämligen Det återvunna köket i samarbete med Stockholm Gas som har byggt Sveriges modernaste biogaskök tillverkat av bortslängda köksdelar.

I veckan skickade Svenskt Tenn ut en liten teaser i videoformat där deras presschef Elin Lervik får en pratstund med Svenskt Tenn’s inköpschef när det gäller julen hos dem 2021.
Denna julen som har har fått ett asiatisk tema med inspiration från Josef Franks mönstervärld där det finns flera kopplingar till Asien.
Om du kikar på videon ovan får du se glimtar av de handgjorda blommorna gjorda av och Sofia Vusir Jansson mera känd som Mokkasin Sofia) vars handgjorda pappersblommor med mässingsdetaljer som lanserades förra året nu har fått en asiatisk touch.
Handmålade julgranskulor av den japanske designern Kotone, julgranskulor gjorda av tapetrester från, en relansering av ljusstaken Träkula designad av Josef Frank, och textilien Mirakel lanseras i ny kulör  mm.
Samtliga nyheter släpps under en pressvisning i Stockholm den 4 november så jag återkommer i ämnet då.

Spana in lounge-stolen Kata från italienska Arper som designats med hållbarhet som fokus och som tillverkas av FSC-certifierat trä som ram och textil av återvunnet material från plastavfall/PET-flaskor.
En stol som efter livslångt användande kan återvinnas i dess helhet, nature to nature så att säga och den bästa av världar tycker jag när design komfort och hållbarhet går hand i hand.

Malmstensbutiken i Stockholm lanserar handvävda, unika mattor formgivna av Rachel Scott.
Tillverkade av ullen som hon själv spinner hantverksmässigt på en enkel spinnrock som hennes bror gjort åt henne.
Garnet spinns direkt från den obearbetade ullen som huvudsakligen kommer från vänner som bor runt omkring på den engelska landsbygden. Garnet färgas inte utan varje färg representerar fårets egen naturliga färg.

Watt & Veke har släppt deras nyheter när det gäller julbelysning, en fin kollektion med uppdateringar av befintliga produkter samt några sprillans nya produkter som tex stjärnan Marta ovan i bild och som du kan kika närmare på om du kikar  HÄR

Boråstapeter lanserar den nya tapetkollektionen Melodi, en kollektion med mjuka organiska former och en finstämd färgpalett inspirerad från vår skandinaviska natur.
Tapeter i samstämda, mjuka mönster och toner, i dämpad färgskala som är lätta att ta till sig och som passar  lika fint oavsett rum och hem.
Tapeterna är tillverkade i Borås-tapeter’s egen fabrik i textilstaden Borås där hållbarhet står i fokus, och kollektionen med dess 30 olika tapeter kommer ut i butik nu i oktober.

Lyngby Glas har tagit fram de rörformade nyheterna Tube och Tubular som enligt dem är mycket mer än bara vaser. Med sitt unika formspråk är de i sig själva vackra glasskulpturer som är i linje med varumärkets essens – och de står skarpt som ett par moderna klassiker.

Italienska belysningsföretaget Flos lanserar nu i höst den välkända armaturen Parantesi ovan i bild designad av Achille Castiglioni och  Pio Manzù i en så kallad  limited edtion.
En specialutgåva som är i stort sett den samma när det gäller själva materialet osv som ursprunget, och i två nya färger, turkos och orange.

Och här ovan i bild listans andra vasnyhet och denna kommer från Rosenthal och bär namnet Hop, den tredje produktfamiljen sprungen ur samarbetet med den internationellt erkända formgivaren Sebastian Herkner. Kollektionen består av vasen Hop Vase i två storlekar, samt skålen Hop Dish.

 

Under 2021 fyller Kaare Klints ikoniska Mix Chair och Propeller Stool hela 90 år, en milstolpe som det danska designföretaget Carl Hansen & Søn firar genom att lansera en limiterad upplaga av fåtöljen och pallen i nya, lekfulla färger och tyger från Kvadrat/Raf Simons.
De nya versionerna släpps i en limiterad utgåva och kommer säljas fram till slutet av 2021.

Med sin ledande triangulära ram, fyrkantiga rörben och välkomnande cirkulära säte ger nya barstolen Treble Bar Stool designad av av Mark Braun för norska Northern , den perfekta balansen mellan kontrast och komfort.

Kan ju inte annat än avsluta denna listan med den största snackisen i veckan, ja ingen har väl missat att Bianca Ingrosso och hennes pojkvän Philippe har köpt deras drömlägenhet med inflyttning i början av nästa år.
Uttrycket ”Det går bra nu” är som klippt och skuret för nämna influencer som bokstavligt talat går från klarhet till klarhet och synnerlige bevisar att tjejer/kvinnor kan och det med råge. Välförtjänt!

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns i texterna ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *