Färgval och stora kval

*inlägg  i samarbete med Nordsjö Idé & Design*

Söndag och jag kikar in med lite nytagna bilder från lägenheten i Torekov.
Det var ju ett tag sedan som jag uppdaterade Dig om vad som sker när det gäller renoveringen, men det blir det bot på i detta inlägget!
Vi har kommit en liten bit på vägen, alla gamla element är borttagna och sålda på Blocket så att de kommer till användningen igen, det bästa att göra ur hållbarhetssynpunkt.

Nya element är beställda och en rörmokare anlitad för att få dessa på plats, fönsterbrädorna är borta precis som fönsterfoder osv för här ska snickaren skapa magi är det tänkt.
Även golvlisterna är borttagna och mer om detta kommer i ett annat inlägg inom kort.

Så till det som inlägget i grund och botten handlar om, målningen av alla ytskikt i lägenheten och de färgval som måste göras.
Inte den lättaste uppgiften för en person som jag som har stor beslutsångest så fort det finns mer än ett alternativ att välja mellan hahaha..
Jag vet att färg på väggarna är trendigt just nu och att vitt är i stort sett ute rent trendmässigt men känner att jag måste hålla det så plain som möjligt för att få rymd där inne bland alla snedtak, mörkbruna golv osv.

Målningen av lägenheten sker delvis i samarbete med Nordsjö Idé & Design så all färg kommer att vara från dem medan målningen sker i helt egen regi med hjälp av en duktig målarfirma från trakten.

Arbetet med ytskikten är i full gång nu med borttagning av gamla tapeter, spackling och även taket är grundmålat en gång.
Redan där ser man hur ögat kan luras, jag tyckte tidigare att de vita väggarna i lägenheten var väldigt vita, men nu när taket är målat så ser man att de har en gulaktig ton…
Det där med att välja rätt kulör är verkligen en hel vetenskap och att bara gå efter en NSC som någon annan använt är ingen bra idé då en kulör kan te sig på många olika sätt med hänsyn till rummets storlek, väderstreck, andra material i rummet, ljusinsläpp vid olika tider på dygnet osv.

Igår när vi var i lägenheten för att provmåla och försöka komma fram till rätt färgval så skiftade ljuset i lägenheten flera gånger eftersom vädret skiftade från soligt, molnigt osv och då såg de olika kulörerna helt olika ut…
Om du spanar in färgproverna som jag fick med från Nordsjö Idé & Design butiken så tyckte mitt öga att nästan samtliga utom de tre nedersta var vita….not so much nu när man ser dem så här…

Måste även passa på att tipsa dig om Nordsjö Idé & Design’s små Colour Tester som är små färgprover med en liten roller så att man kan provmåla en liten bit på väggen.
Ett bättre sätt att få en uppfattning om kulören än via de små provbitarna på papper.
Nordsjö Colour Tester med inbyggd miniroller finns i 49 olika kulörer.

Ja, det är färgval med stora kval på agendan här i helgen och det börjar bli lite bråttom nu eftersom målaren är redo att sätta igång snart.
Jag har iallafall kommit fram till att det blir vitt på det stora hela och eventuellt en lite avvikande kulör inne i sovrummet, men önska mig lycka till så att jag lyckas välja rätt.

Ha en fortsatt fin söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.