Hos ljuvliga Mandeltårtan

av | sep 3, 2021 | Inredningshjälpen tipsar!

*inlägget innehåller annonslänkar*

Hej kompis!
Äntligen fredag och idag inleder jag med ett inlägg om det andra stoppet under vårt lilla äventyr nu i veckan.
Du som följer mig via Instagram har nog redan sett att jag har varit i Blekinge, och närmare bestämt i fina Ronneby och besökt inredningsbutiken Minta och nu är vi framme vid stopp nummer två…
Det var ju ett tag sedan senast och nu var det verkligen efterlängtat att få besöka Café Mandeltårtan igen, ja inget besök i Ronneby är komplett utan en lunch eller fika på nyss nämnda café.
Ni som känner till Café Mandeltårtan vet ju som väntar  där innanför det gröna staketet, mysigare café får man leta länge efter, ja kanske rent av Sveriges bästa, med mackor och goda bakverk, glass osv to die for!

Vi tog plats i trädgården som utgör uteserveringen hos Café Mandeltårtan, och  där finns både färgglada utemöbler i traditionell skandinavisk stil och  utemöbler med lite mera modern design.
Till den sistnämnda kategorin hör ju utemöblerna från vår italienska agentur Ethimo , så himla glad att dessa får ta plats på ett av mina absoluta favoritcaféer som besökts av både kungligheter och en rad välkända artister osv genom åren, och senast ut i raden var ingen mindre än Benjamin Ingrosso som var där nu i somras.

Som du ser ovan gick vi all in på en stor räkmacka som vi delade, gjord på bageriets eget goda surdegsbröd egen majonnäs osv + en stor bit morotskaka och en biscuit med dulche de leche, dvs kolasås både inuti och som täcke utanpå.
Så himla gott alltihop, ja helt säkert ibland det goaste jag ätit på riktigt länge, och allt hantverksmässigt tillverkat i bageriet som finns i den röda magasinsbyggnaden bredvid sekelskiftesvillan där caféet huserar.
I samma byggnad finns deras omtyckta pizza-servering som nu tyvärr är stängd för säsongen.
Pizzan  där är väldigt god kan jag lova, vi testade denna senast vi var där, så jag förstår att det blivit otroligt populärt och omtyckt.

Bästa morotskakan med ett tjockt täcke av fluffig creme, den där som man aldrig får tillräckligt av på många andra ställen, tycker hag.

Som sagt väldigt roligt att Ethimo’s Flower i den varmgrå nyansen finns på uteserveringen, och att de passar så himla fint in i miljön där.
Flower-serie i många olika utföranden och fina kulörer tillverkas i Italien av galvaniserat stål som sedan pulverlackeras efter att de satts samman, ett tillverkningssätt som ger möbler som inte rostar det minsta och kan stå utomhus i ur och skur.

Härligt att få träffa Angelica och hennes man Mattias som driver Café Mandeltårtan, och även deras tillhörande Bed & Breakfast som finns inne i Brunnsparken.
Där bodde vi jättefint senast när vi besökte Ronneby, se HÄR, men denna gången var boendet på ett helt annat ställe, ett ställe som jag redan hintat om och som jag kommer visa allt ifrån i ett kommande inlägg här i bloggen:

Kram och ha en fin fredag!

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *