Café Mandeltårtan

av | jul 16, 2020 | Okategoriserade

Du som följer mig via Instagram har nog redan sett att jag har varit i Blekinge  och närmare bestämt Ronneby igår och idag. En liten sommarutflykt och kombinerat arbete/kundbesök och lite lyx för oss och för hundarna.
Ni som känner till oasen HÄR vet ju som väntar  där innanför det gröna staketet, ja mysigare café får man leta länge efter!

Vädret var inte det allra bästa, men tillräckligt bra för att sitta ute och njuta av deras nya uteservering som blivit klar lagom till denna sommaren, och som  bygger samman den gamla byggnaden med nytillskottet/bageriet i den röda träbyggnaden.

Så himla fint och mysigt!

Vi tog plats i en bambusoffa dom kommer från Mimou och som jag tipsat om förut och värt att påminna om då dessa fina möbler är nedsatta i pris med hela 30% just nu, se HÄR
Som du ser gick vi all in på räkmackor gjorda på bageriets eget surdegsbröd, morotskaka och en mandelkaka med jordgubbar.
Allt hantverksmässigt tillverkat alá minute med de finaste råvarorna.

I soffan fanns de fina kuddarna med olika mönster och material som även de kommer från Mimou.
Varumärket Mimou som jag tycker väldigt mycket om har ju sin bas och butiken Minta i Ronneby och hela Café Mandeltårtan är inredd med vintagemöbler och Mimou produkter.

De fina bambuparasollen har jag också visat dig förut, och även dessa hantverksparasoll som tillverkas i Thailand kommer från Mimou.

Jag kanske ska flika in med att detta inlägget är inget samarbete eller något som jag fått betalt för att skriva, utan bara ett från hjärtat skrivet inlägg med mina tips till Dig som läser bloggen.
Jag känner personligen både Angelica som driver Mandeltårtan och Malin bakom varumärket Mimou, och vet vilket oerhört arbete det ligger bakom deras båda livsverk, och detta vill jag gärna hylla till skyarna om jag kan.
Två helt fantastiska kvinnor och deras respektive män som jobbar dag och natt för något som de verkligen brinner för.

Helt nytt och glädjande för oss som har agenturen för italienska Ethimo i Skandinavien, är att det nu i sommar flyttat in fina stålmöblerna Flower hos Café Mandeltårtan.
Bord och stolar i kulören Mud Grey som du kan kika närmare på och beställa tex HÄR (adlink)

När vi hade fikat klart var det dags för oss att checka in på mysiga Villa Flora i Brunnsparken som är ett Bed & Breakfast som även detta är i Café Mandeltårtans regi.
Vi fick ett jättemysigt rum med utsikt och balkong ut mot parken, och ja, väldigt chramig som du säkert förstår.

Även här ser du som känner till varumärket Mimou, att det är inrett från golv till tak med deras underbara produkter, ja tapeten, lamporna, bäddsetet, kuddarna osv kommer alla därifrån.

Villa Flora, sekelskiftescharm md extra allt och vill du boka rum så finns all info HÄR

På kvällen var det dags för oss att testa nysatsningen med hantverkspizzor och smårätter som serveras hos Café Mandeltårtan mellan 17.00-22.00 onsdag-lördag.
Allt tillverkat av svenska råvaror och mestadels ekologiskt och odlat nära efter säsong.
Tyvärr så regnade det igår kväll så vi kunde inte sitta ute och njuta på uteserveringen, men vad gör det när det fanns ett jättemysigt loft ovanpå själva bageriet som gjorts om till en fin liten restaurang?

På menyn!

Vi testade i stort sett allt från smårätter, pizzorna som var väldigt goda till dessert i form av mandelkaka med jordgubbar och grädde samt te serverat i finaste tekannan från Mimou.
Så gott och mysigt från start till mål och glöm inte att boka bord för det lär vara fullsatt hela sommaren!

Sen gick vi tillbaka till Villa Flora för en skön natts sömn och vaknade i morse till fågelkvitter, god frukost och begav oss sedan till fantastiska Malin som skapar varumärket Mimou och även driver inredningsbutiken Minta i Ronneby.
Mer om det kommer i ett annat inlägg så kika in snart igen!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *