Hos Mimou och Minta

av | sep 2, 2021 | Inredningshjälpen tipsar!

Hej fina kompis, hoppas att allt är fint med Dig?
Igår i detta inlägget hintade jag om att vi skulle ge oss iväg på ett litet äventyr, och idag tänkte jag börja berätta och visa så smått vad det är som vi har hittat på denna gången.
Två kära återseende och en efterlängtad ny upptäckt som var på tapeten redan före pandemin men som sen inte blivit av förrän igår…

Är du redo för ett rejält bildsvep, det hoppas jag för det väntar från med nu…

Första och bästa stoppet för dagen blev i den smått unika inredningsbutiken Minta i Ronneby som drivs av min fina vän Malin Karstensson och hennes man Jens.
Malin är ju dessutom eldsjälen bakom det välkända varumärket Mimou som är en personlig storfavorit hos mig sedan många år och vars produkter jag av samma anledning ofta har visat upp här i bloggen.

Ny fin keramik i form av muggar och små koppar/skålar i lattekulör finns nu i Mimous redan digra sortiment.
Så användbara och fina!

Ser du ljuset som sipprar in genom de underbara textilierna som gardinerna från Mimou tillverkas av?
Mina bilder gör nog inte den magiska kvaliteten någon rättvisa utan måste upplevas live, det finns nämligen inga finare gardiner enligt mig.

Ovan i bild ser du en av våra soffor från franska Home Spirit vars möbler tillverkas på beställning i Frankrike och som kläs i fina linne textilier tillverkade av linne från Frankrike.
Dessa sofforna finns idag hos ett väl utvalt gäng inredningsbutiker runt om i Sverige, och Minta är en av dessa.

Så härligt att få träffa Malin igen, denna kvinna som brinner så helhjärtat för att hon gör både när det gäller det egna varumärket Mimou och inredningsbutiken Minta i Ronneby. Med helhjärtat menar jag att hon verkligen har ett stort och gediget engagemang och absolut aldrig lämnar något åt slumpen.
Ja, ska det vara ska det vara 200% eller ingenting alls, ja lite då som jag själv resonerar.
En entreprenör ut i fingerspetsarna men mest av allt godhjärtad och omtänksam och en väldigt fin vän i branschen vars vänskap jag värderar oerhört högt.
Och nu var det ju ett tag sedan vi sågs senast pga pandemin osv men direkt när vi ses då är det som att plocka upp tråden där vi avslutade senast.
Malin både visade och berättade i detalj om alla fina nyheter i sortiment, hur de tillverkas osv och det är alltid lika härligt att gå lyssna på henne och därigenom lära sig en massa nytt.

Här berättar Malin om de senaste gardinnyheterna,  ja du vet ju att jag älskar gardinerna från Mimou och har dessa i vår lägenhet i stan, och nu till hösten lanserad en nyhet på gardinfronten som kommer mycket lägligt till inredningen av nya lägenheten i Torekov.

Här sitter jag i en fåtölj som även denna är från vår agentur HomeSpirit och ja, jag är både glad och stolt över denna fina agentur med jättefina soffor i olika modeller och storlekar.
Jag är dock lite ledsen över att inte kunna åka ner till Paris till Maison & Objet där Home Spirit ställer ut för första gången efter pandemin.

Visst minns du kudden Bibi som jag visat flera gånger tidigare och som var den första produkten i ett sprillans nytt projekt som Malin har tagit initiativ till.
En svensktillverkad kudde i samarbete med Hitex i Svängsta som producerat mattor av hög kvalitet sedan 1982, ett hantverksprojekt i Sverige som motpol till de hantverksproducerade produkterna från Thailand som blivit Mimou’s signum.
Kudden Bibi har nu fått en uppföljare i kudden ovan i bild som även denna tillverkas av tuftad rya av ull och lin på en botten av återvunnet fibermaterial, och baksidan är av Mimous tätslagna hellinne som återfinns i många av Mimou’s mest omtyckta produktserier.
Malin berättar dessutom alltid så engagerat om sina produkter i detalj, hur det går till från idé till färdig produkt och det är svårt att inte ryckas med av hennes entusiasm.

Ovan i bild ser du den fina lilla vasen LIV som redan fått flytta in hemma hos oss, en vacker och unik munblåst glasvas som tillverkas i Småland i ett designsamarbete mellan Mimou, och Bergdalahyttan.

“Vasen Liv har varit en alldeles speciell resa för oss, säger Malin Karstensson. Jag och Anki Johansson åkte till Bergdalahyttan med en vilja att skapa något lokalt. Där möttes vi av en enorm hantverksskicklighet hos glasblåsarna Lennart Nissmark och Magnus Karlsson, som är känd för att skapa skulpturen till tv-priset Kristallen. Ägaren Roger Johansson är en av Sveriges skickligaste glasslipare. Deras nyfikenhet och öppna sinne gjorde att vasen Liv kunde bli till. Någonstans på vägen så blev även Liv en känslosam resa där alla egenskaper hon har överensstämde med vad man genomgår i sin resa genom livet. Det var så hon fick sitt namn, Liv.  drivkraft har alltid varit hur produkter blir till snarare än att börja ur ett designperspektiv. Liv ger liv och för mig blir hon bara vackrare och vackrare.”

LIV har jag visat hemifrån redan tidigare som du hittar HÄR

I den stora butiken Minta  hittar man alla produkterna som finns i Mimous eget sortiment från tapeter, textiler, korgar, keramik, belysning, parasoller och bambumöbler till en del andra kända varumärkens produkter och även massor med fina vintagemöbler osv
För att nämna några som jag minns på rak arm så finns det krukor från Bergs Potter, belysning från varumärken som Flos, porslin från Mateus mfl,  och vill du ta reda på exakt vilka varumärken som finns så kika på hemsidan som jag länkat till ovan.
Här ovan ser vi prov på det finna bäddlinnet som finns i Mimou’s sortiment.

Denna bilden tog jag på dagens sista location som jag lovar att berätta allt om i ett eget inlägg, men där på plats i ett av rummen finns den sprillans nya lampan från Mimou som är så himla fin.
En lampa som tillverkas för hand av ett litet familjeföretag i Bangkok och inspirationen till den kommer från tvättade textiler.
Lampan tillverkas av handgjort rispapper där man tar flera tunna ark som pressas samman, vrids ur efter blötläggning för att få lätt krinklad struktur för att sedan formas till en trattformad lampa som påminner om en kjol.
Jag är osäker på om denna finns att köpa redan nu, men håll utkik om du är sugen på en sådan hemma hos dig.

Ännu en bild från samma ställe som där lampan hänger och som en liten teaser kan jag berätta att det är ett trollskt ställe där Mimous fina produkter sveper in det hela i ännu mer härlighet.
Ovan ser vi både gardiner och fina kuddar från nyss nämnda varumärke.
Kika gärna snart in igen, så ska jag berätta mer om platsen ovan samt om ytterligare ett kärt återseende i Ronneby.

Kram

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Herrgårdsfru för en dag på Hobykulle

    […] såg nog redan i förra veckan att jag befann mig i Ronneby i Blekinge,  för att besöka Minta, Mimou och Café Mandeltårtan . Men inte nog med det, jag hade även förmånen att få leva […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *