*inlägget innehåller annonslänkar*

Häromdagen så fick jag ett fint lite bud från bästa Malin som driver den fina inredningsbutiken Minta och som även är grundare och eldsjälen som står bakom, framför och mitt i navet (tillsammans med hennes man Jens) av det underbara varumärket Mimou .
Ett varumärke vars produkter jag ofta lyfter fram här hos mig eftersom jag älskar designen, de fina materialen och hållbarhetstänket, vördnaden inför riktigt traditionellt hantverk som går som den röda tråden genom allt. En helt fantastisk kvinna, entreprenör och vän som jag är så glad att jag fått lov att lära känna en liten smula…

I paketet fanns den finaste lilla nyheten vasen Liv ovan i bild, en munblåst glasvas som tillverkas i Småland i ett designsamarbete mellan en av mina personliga favoriter Mimou, och Bergdalahyttan.
Mimou drivs framgångsrikt av fantastiska Malin och hennes man Jens Karstensson, och den nya fina vasen är nästa steg på det hantverksprojekt som Mimou startade förra året och först ut var den lokalt tillverkade ryakudden Bibi som produceras i Blekinge.

”Vasen Liv har varit en alldeles speciell resa för oss, säger Malin Karstensson. Jag och Anki Johansson åkte till Bergdalahyttan med en vilja att skapa något lokalt. Där möttes vi av en enorm hantverksskicklighet hos glasblåsarna Lennart Nissmark och Magnus Karlsson, som är känd för att skapa skulpturen till tv-priset Kristallen. Ägaren Roger Johansson är en av Sveriges skickligaste glasslipare. Deras nyfikenhet och öppna sinne gjorde att vasen Liv kunde bli till. Någonstans på vägen så blev även Liv en känslosam resa där alla egenskaper hon har överensstämde med vad man genomgår i sin resa genom livet. Det var så hon fick sitt namn, Liv.  drivkraft har alltid varit hur produkter blir till snarare än att börja ur ett designperspektiv. Liv ger liv och för mig blir hon bara vackrare och vackrare.”

Fina lilla gubben August som var så dålig för bara en vecka sedan… även honom tog min man så rådigt hand om när han blev getingsticken och förlorade medvetandet för en stund.
Ja, min man har nog räddat två liv på kort tid…

Fina kudden Bibi HÄR som är den första produkten i samma anda som vasen Liv som Malin har tagit  initiativ till i svallvågorna av pandemin då det var omöjligt för dem att resa till Thailand och besöka de lokala hantverkarna som man annars samarbetar med där för att tillverka korgar, kuddar, keramik osv.
En svensktillverkad kudde i samarbete med Hitex i Svängsta som producerat mattor av hög kvalitet sedan 1982, ett hantverksprojekt i Sverige som motpol till de hantverksproducerade produkterna från Thailand som blivit Mimou’s signum.
Kudden Bibi tillverkas av tuftad rya av ull och lin på en botten av återvunnet fibermaterial, och baksidan är av Mimous tätslagna hellinne som återfinns i många av Mimou’s mest omtyckta produktserier.

Ovan skymtar även ett stort mönstrat kuddfodral som man fyller med ett överblivet täcke, fodralet sytt i ett kraftigt tyg med vackert jaquardmönster och finns HÄR, blå kuddar i sammet från Mimou HÄR, en vit pläd i tvättad hellinne HÄR samt ett vitt kuddfodral i tvättad lin 50×70 cm HÄR

De vita gardinlängderna i hellinne finns i flera färger HÄR

Varje vas är helt unik i sig så mått, färg och form varierar betydligt från vas till vad, men höjd ca: 7-9 cm för samtliga vaser i fina kulörer som du kan spana in närmare HÄR

Finaste lilla vasen och en söt liten trädgårdars som jag norpade med mig hem från dagens promenad.

Lite busig får man vara ibland!

Hoppas du gillade detta inlägget och att du kika in här snart igen, det betyder så himla mycket för mig!

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *