Norrvikens Trädgårdar

av | aug 21, 2021 | Inredningshjälpen tipsar!

Hej kompis!
Som utlovat kommer här ett bildsvep från senaste besöket i Norrvikens Trädgårdar, ja vi har ju denna fantastiska oss bara ett stenkast ifrån där vi bor så vi är ofta där.
Senast visade jag bilder från den nya inredningsbutiken och missade du detta kan du kika HÄR

Ovan i bild en glimt av den nya pampiga konsthallen Ravinen som nu är färdigställd och öppnar inom kort.
En konsthall som tar Norrviken ytterligare ett steg i ritning mot helårsdestination och som är en hyllning till konstnärs paret Ulla och Gustav Kraitz har brunnit, kämpat och jobbat hårt för att realisera sin dröm om en konsthall. Detta konstnärspar som tagit Bjäre till sitt hjärta och med energi och idoghet skapat sig internationell ryktbarhet som enastående skulptörer, keramiker och konstnärer, läs mer om Ravinen HÄR

Lätt att navigera och hitta rätt, och allt från skyltar till byggnader, gångar osv är genomtänkt i minsta detalj!

Spanade in den pågående utställningen
I gläntornas ljus Som pågår t om den 19 september.  En utställning av tre internationellt erkända kreatörer och konstnärer, Bea Szenfeld, Gunnar Kaj och Karin Wiberg som var för sig och i samspel med varandra ta sig an temat och visa sina personliga tolkningar av skogen som i år hyllad lite extra av Norrviken.

En solig tur i parken med hundarna är aldrig fel och det finns alltid nya installationer, växter och utställningar i takt med årstiderna att spana in.
Just då var de magiska hortensiorna i full blom!

Ganska nytt är det fina lilla Bi-samhället med söta bikupor som fått ta plats i en egen liten trädgård som iscensatts att duktiga kreatören Hanna Wendelbosom jag känner litegrann personligen.

Alla bra besök i Norrvikens Trädgård avslutad med en fika hos Chocolaterian som ligger vid utkanten av parken strax före entrén och med utsikt ner mot Norrvikens Kust och havet.
detta mysiga café och lunchställe hata jag berättat om flera gånger tidigare, men har du missat detta kika HÄR

Bullar och kakor från eget bageri, egengjord italiensk gelato, fina praliner men även mackor, sallader och pizza finns på deras repertoar.
Väl värt ett besök alla dagar på året!

Och sist men inte minst utsikten från uteserveringen som vätter ner mot ” vårt tillhåll” Norrvikens Kust, havet och tom Halmstad som skymtar där borta vid god sikt.
Och skriver detta med visst vemod då vi snart lämnar detta fantastika ställe där vi har haft förmånen att få vara  i ca två års tid och lärt känna en massa trevliga grannar.
Men men, allt har sin tid, det lär man sig med tidens gång.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *