Skapa hemtrevlig känsla

*sponsrat inlägg/innehåller annonslänkar*

Hur gör man egentligen för att trivas hemma?
Alla trivs inte hemma och så ska det inte behöva vara, ditt hem är den plats där du ska känna dig trygg, kunna vara dig själv fullt ut och slappna av ordentligt.
Att trivas i ett hem kan ta tid och många försök, men ge inte upp, för att trivas i sitt egna hem betyder mer för dig än du kanske tror.
Du kanske frågar dig själv hur du ska göra för att trivas i ditt hem och då har du här några enkla lösningar på det problemet.
Lösningarna är enkla och kräver inte allt för mycket tid, energi eller pengar, lite ansträngning krävs – men det är värt för att få ett hem där man verkligen trivs och kan känna känslan av att vara hemma i.

Här kommer några tips för att få en bra hemkänsla!

Det behövs som sagt inte allt för mycket för att du ska få till den där hemkänslan du alltid har önskat om. Vad du behöver göra för att det ska passa just dig och vad som behöver ske är det egentligen bara du som vet, ja utgå från din egen magkänsla och det som du tycker om.

1.Starta med en rejäl utrensning, städa, sortera och gör dig av med allt som du aldrig använder eller känner att du kommer att vilja ha längre fram.
Starta från ett blankt blad, ibland räcker det faktisk att man flyttar runt saker, möbler etc för att få en helt ny känsla i hemmet.
Testa att byta plats på soffan och TV:n eller varför inte stuva om möbleringen i köket?

2. Omringad dig av saker som betyder något för dig, bland nytt och gammalt till en härligt harmonisk mix som ger en personlig inredningsstil.
Ditt hem är den plats där du ska kunna vara både ledsen och glad – och känna dig trygg med att vara det. För att bli trygg med att känna alla känslor kan du sätta upp saker som betyder något för dig lite här och var.
Ett enkelt sätt att göra det här på är att sätta upp posters med tryck som du tycker om och dras till. Det gör att du får en känsla av tröst när du är ledsen och pepp när du är glad.

3. Sovrummet är nog hemmets viktigaste rum, ja det är viktigt att sova bra för att få en bra hälsa överlag och orkar med allt som man vill.
Genom att göra om sovrummet till en lugn plats utan några stressmoment kan din sömn förbättras och du kommer känna dig mer utvilad när du vaknar.
Din säng står kanske på ett sätt som gör att det blir väldigt varmt från solljuset, testa då att flytta på sängen från fönstret och känn efter om det känns bättre.
Eftersom att sovrummet är till för att du ska vila och återhämta dig är det viktigt att det inte finns något som stressar dig i rummet. Det kan handla om alltifrån färgen på väggen till att du har datorn framme i sovrummet. Ordna sovrummet så att du får ett så lugnande rum som möjligt.

4. Köket är också en viktig plats i hemmet där vi gärna samlas, inte sant?
Vi behöver ju spendera tid i köket vare sig vi tycker om det eller inte, för att laga mat, diska osv men också för att umgås kring matbordet, läsa läxor osv.
Och vem har inte varit på en fest hemma hos någon där man dras som flugor till köket och gärna blir hängandes där?
Fixa köket så som jus du vill ha det och så att det fyller dina behov, är du matlagnings-intresserad så lägg fokus på funktionen och att de redskap och maskiner som du använder ofta på lättillgängliga ställen.
Att ha mycket förvaring i köket är viktigt eftersom att det lätt blir ett kaos om alla gafflar, glas, stekpannor och allt annat i köket står framme hela tiden. Dessutom blir det då smutsigt snabbare – vilket leder till att det inte blir lika roligt att laga mat och vara i köket.
Ett kök med öppen planlösning mot de sociala ytorna i hemmet är idag allt vanligare och tänk då igenom så att allt harmoniera på bästa sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.