Lägenheten i stan

av | aug 4, 2021 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate

*Inlägget innehåller annonslänkar*

Ibland får jag frågor både här i bloggen och på Instagram om vi inte har kvar lägenheten i stan, och det är klart man kan undra det eftersom jag inte visat några bilder därifrån på länge.
Självklart har vi lägenheten kvar, lägenheter som denna med allt bevarat i original sedan 1906, tre fina kakelugnar osv växer ju inte direkt på träd längre, bra läge i stan med ett stenkast till tåget till Kastrup osv.
Dessutom köpte vi denna precis när vi hade träffats min man och jag, ja det är nog 12 år sedan nu så kan ju enkelt räkna ut att det även är en investering i sig.

Jag älskar lägenheten men trivs tyvärr inget vidare i Malmö längre, och det är nog största anledningen till att vi varit i Båstad nästan hela tiden under 2 års tid, att Båstad är platsen i mitt hjärta även om lägenheten i stan är mitt hjärteboende.
I sinom tid när jag väl vägar släppa taget, och om vi hittar något som är i samma stil fast tex i Båstad eller Halmstad så kommer vi att sälja tror jag.


Det som jag saknar allra mest med att bo i stan är vårt fina sovrum med den skönaste sängen jag vet som kommer från DUX.
Takhöjden, fönsterna, kakelugnen och de knarrande brädgolven…

Här ser du Lillebror som nu är storebror till Agathon, jag minns att jag tvingade upphonom  på den fina sammetspuffen med mässingssockel och det syns ju hur sur han är för detta.
En puff som denna är en perfekt möbel att ha i sitt hem lätt att placera och flytta runt efter behov, ger extra sittplats eller bara att lägga kuddar på etc i sovrummet när man går och lägger sig är ju toppen.

Gillar du den härliga pläden av ull så kika HÄR , i matchande vaniljvit nyans.

Överkastet är  av fin sammet med taktilt mönster HÄR och så mycket finare i verkligheten än vad det ser ut på bild och du hittar det
Så fint och dessutom blev en perfect match till mattan i sovrummet.
Sängkappan som jag har finns HÄR och den fina ullmattan kommer från Classic Collection
Fler fina sängkappor finns HÄR och ullmattor som dessutom är med 30% rabatt just nu  HÄR

Jag älskar att ha det fint och ”pyntat” på mitt lilla sängbord!
Här har jag använt bordslampan med skulptural fot av mässing och sammetsskärm som du hittar HÄR, sängborden är antika men jag sett att det då och då finns liknande på Auctionet och hos Bukowskis.

På bordet har jag även en jättefin förvaringsask av spegelglas samt inte minst den lilla prydnadssaken i form av en Charleston Lady
Ljusstaken och hjärtat kommer från Svenskt Tenn.

Lite fina decokuddar gör stor effekt på bäddningen tycker jag och är mödan värt när man ska gå och lägga sig hahaha, och hur fina är inte de stora kuddarna med zebraränder HÄR som är lutade mot sänggaveln av rotting som tyvärr är slutsåld men du hittar fina sänggavlar på REA just nu om du kikar
HÄR

Kudden med broderad text kommer från Svenskt Tenn.

Gardinerna och sakerna i fönstret skiftar då och då behöver inte köpa allt nytt hela tiden utan det funkar faktiskt fint att återanvända sådant som man har och tycker om.
Kanske i nya sammanhang och i nya konstellationer?

Min gardiner i bild kommer från bästa Mimou ja de gardinerna är strået vassare än de flesta andra och finns i olika storlekar, material och kulörer.

Hoppas att du tyckte det var skoj med en liten återblick hemma i stan, jag tänker att jag kanske ska visa lite mer framöver om du har lust att se mer?

Ha en fin onsdag!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *