Magasin 36 i Höganäs

av | aug 3, 2021 | Inredningshjälpen tipsar!

Igår tog vi en tur till Höganäs och hade siktet inställt på Magasin 36 då vi inte hann med ett besök där i helgen när vi var på Blå Hallen.
Jag är alltid en tidsoptimist men tyvärr blir det nästan alltid ont om tid hur jag än försöker..
Men men, bättre sent än aldrig och vi har ju inte så himla långt att köra från Båstad och dessutom lockade det även med ännu en glass hos Kullabygdens Vanilj & Choklad

Magasin 36 som har bytt skepnad ett antal gånger sedan starten, och som tyvärr gick i konkurs som många andra butiker nu under pandemin.
Från starten var det ju med inriktning mot vintage och lite udda ting, och senare i samma veva som Saluhallen och restaurangen öppnade upp så blev butiken mer kommersiell med olika varumärken osv.
Nu när man öppnat upp igen efter konkursen är det lite av tillbaka där allt startade, vilket är en förbättring tycker jag.

Själva inredningsbutiken drivs i regi av Entourage of Design som säljer både vintage och nyproducerade designmöbler, belysning osv från välkända varumärken som Hay, Gubi, &tradition, Flos mfl och detta samlas i fin symbios inne i den väl tilltagna butiken.
Att varva vintage och nytt i sin inredning skapar en fin dynamik tycker jag och ger det hela en mera personlig touch.

Ovan i bild fina Stingray’n som jag också har i mitt kök i stan.

Jag föll personligen som en fura för det fina gamla antika skåpet här ovan, men kan inte riktigt få till var jag skulle kunna få plats med det.
Kanske i lägenheten i stan? Ett skåp som detta kostar ca 35-40.000 kr och är unikt i sitt slag..

Inne i butiken fanns det flera otroligt fina italienska takkronor av glas, je riktiga eye catchers som blir som ett smycke i hemmet.
Älskar denna ovan i bild samt även varianten som syns i förra bilden.

Jag blev väldigt positivt överraskad till det nya butikskonceptet som jag inte riktigt var förberedd på då det var total annorlunda att kliva in här nu i jämförelse med senast när jag var där för flera år sedan..
Magasin och inrednings- och modeböcker finns också att köpa i butiken.

Ännu ett fint gammal blått skåp som tyvärr var sålt och där framför en nytillverkad fin soffa klädd i linnetextil från Hay.
Lampan bredvid är heter Akari och är en lampa formgiven av den japansk-amerikanske skulptören, arkitekten och designern Isamu Noguchi år 1951 och som idag tillverkas av Vitra.

Själva saluhallen var ingen speciellt munter historia utan verkade vara sådan som blivit kvar efter konkursen framför allt och pyttelite nytt som tillkommit nu inför nyöppningen.

Utanför fanns en lite ostvagn som jag tror var ett fristående koncept men är inte riktigt säker…

På samma område ligger den populära restaurangen Garage Bar  där man äter Junk Food  Royal, dvs hamburgare, tacos mm, och detta ställe har vi testat tidigare  men tyvärr inte denna gången.
Nej, igår var siktet inställt på glass som sagt, och deras butik ligger vägg i vägg med Garage Bar, så om man vill kan man äta både burgare och glass av hög klass på samma ställe.
Ha en fortsatt fin tisdag!

1 kommentar

  1. Peter Sander

    Har I tillægsplader til Poul Kærholm PK58

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *