Sol ute, sol inne…sol i sinne??

Ännu en solig dag här hos oss, sol ute, sol inne men inte speciellt mycket sol i mitt sinne ärlighetens namn.
Oroar mig och grubblar på tok för mycket, funderar på den information som pyttsas ut i små portioner via media dagen, ja lite som om någon bestämt att om vi tar en sak i taget och inte säger exakt vad som kommer att ske framöver så kommer folk bli mindre oroliga och inte bli helt panikslagna….

Förvånas över hur olika vi alla till mans verkar hantera allt det som sker just nu..och ja var och en får naturligtvis resonera och tänka hur de vill och utifrån deras perspektiv  men förstår inte  varför så många i vårt avlånga land tror att Sverige skulle vara unikt när det gäller Corona-viruset?? Att vi skulle vara mer förskonade än tex Italien, Spanien osv. Att vi kan fortsätta leva våra liv ungefär som vanligt och ta lite extra ledigt medan detta pågår “för någon annan,  någon annanstans”

Så besviken och faktiskt lite oförstående inför dem som inte tar detta på större allvar och kommer med påståenden som att detta “för något gott med sig då vi får mer tid för varandra, hinner städa i hemmets alla vrår och att vi stressar mindre” Man hör och läser om människor som oroar sig för att deras egen bekvämlighet och inplanerade festligheter, semesterresor osv ska gå i stöpet…

Vågar samma personer som som resonerar så att ställa sig face to face mot dem som riskerar livet inom sjukvården just nu då tex skyddsutrustning osv kommer att ta slut, till dem som kämpar för livet på sjukhusen helt ENSAMMA och går bort UTAN deras anhöriga vid deras sida, till dem som kommer att förlora deras anhöriga och till dem som mister deras arbeten, livsverk osv och kanske förlängningen miste deras hem och familjer går i kras.

Försöker arbeta på och sköta det som jag ska, det arbete som jag måste utföra för att klara min försörjning, då som jag alltid kämpar och vanligtvis ser som en rolig utmaning men nu med alla dessa tankar som snurrar så låser det sig ganska rejält mellan varven.
Läser inlägg skrivna av branschkollegor som tex Helena, Johanna , Kristin  mfl med deras tankar och uppfattningar om allt som sker och tar in information som både ger hopp och förtvivlan…kanske mest det sist nämnda?

Vill så gärna och ska försöka att fortsätta i vanlig ordning här hos mig och hoppas du fortsätter att kika in här då och då.
Berätta gärna VAD som du skulle uppskatta lite mer eller kanske mindre av här min blogg, det skulle vara mycket värt för min del.

Kram och ta hand om Dig!

 

 

3 reaktioner på “Sol ute, sol inne…sol i sinne??”

 • Margareta skriver:

  Jag är också orolig . Får också en känsla av att vi får informationen i “lagom doser ” från myndigheterna för att inte panik ska uppstå i samhället.
  Det finns hopp, Kina som var första landet att drabbas verkar ju vara på väg tillbaka.

  Jag uppskattar balansen i din blogg, vi behöver se vackra bilder med tillhörande intressant och informativ text men i den situationen världen är nu är det viktigt att tankar och reflektioner runt detta också får ta plats då och då.

  Bloggen är mycket läsvärd.

 • Cissi skriver:

  Jag tycker om att läsa om både inredning och mode, tycker mycket om dina tips i dessa områden. Skulle gärna se mer av typ hemnetspan, hemma hos reportage el liknande 🙂

 • Evelina skriver:

  Förstår din stress och oro, jag delar den. Nåt att läsa om säger du, jag är iaf nyfiken på växterna du har på köksbänken. Kryddor kanske? Vilka då? Tycker det var väldigt fint med genomskinlig kruka också. Kram till dig så här i utmanande tider.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.