To Ethimo with Love

av | mar 25, 2020 | Okategoriserade

*Reklam för egen verksamhet*

Minns du när jag berättade att årets upplaga av Salone de Mobile i Milano skjutits upp på framtiden? Det har ju gått några veckor sedan dess och läget har ju minst sagt förvärrats i Italien med den högsta dödligheten av alla länder där Corona tagit fäste.
Av läget att tyda både i Italien och i hela världen så är min gissning att även den tilltänkta mässan i juni kommer att ställas in precis som mycket annat kommer att göras.
Vi har ju agenturen för det italienska designvarumärket Ethimo  i Sverige, Norge och Finland, så kanske bäst att säga att detta till viss del blir reklam för eget varumärke, så att det inte finns oklarheter kring det.

Ethimo är ju ett familjeägt företag med de finaste utemöblerna i premiumsegmentet, och vi har haft glädjen att arbeta tillsammans med dem nästan alldeles från starten och fått uppleva vilken resa de har gjort sedan de 6 åren då vi kom in i bilden.

Vi har ju daglig kontakt med våra vänner på nyss nämnda företag och jag är djupt imponerad över den positiva anda och kämparglöd som de visar och inte ett enda ”tiggarbrev” har skickats ut från dem till deras kunder och samarbetspartners så som jag upplever att många svenska företag gör just nu (min mailbox är överfull), utan ett mer respektfullt beteende där man kanske inser att vi alla drabbas lika hårt och är i denna situationen tillsammans.
Jag har så svårt att ta till mig alla dem som skriker på hjälp i media just nu och kräver insatser till deras egen verksamhet, jag tror vi alla och en var får inse att vi måste kavla upp ärmarna och ta oss ur detta för egen maskin, ja så som man alltid får göra inte minst som småföretagare har man insett detta från dag ett.

Serien Grand Life som jag visar först i mitt linkägg visade jag första gången under Milan Design Week  och Salone del Mobile 2018  HÄR, så sorgligt att tänka tillbaka jämföra dagens situation i Italien  jämfört med då.

Gränsen mellan inne och ute har ju under de senare åren tydligt suddats ut, och nu möblerar vi gärna våra uterum och terasser med samma omsorg som våra vardagsrum och använder såväl lounge-möbler, matgrupper, mattor, belysning och inredningsaccessoarer som passar för utomhusbruk.
På detta tema passar kollektionen  Grand Life in , en kollektion som är designad av Christophe Pillet, kanske det finaste jag har sett någonsin när det gäller utemöbler.
Jag dog litegrann när jag såg kollektionen live för första gången i Milano, och nu vill du se mina bilder som jag tog vid det tillfället så kika HÄR

Serien Esedra designad av Luca Nichetto som lanserades för två år sedan har sedan förra säsongen även en fin solsäng med samma runda former som de övriga möblerna i serien .

Också har vi ju såklart deras allra senaste kollektion som premiärvisades under Salone del Mobile 2019, kollektionen Rafael designad av ingen mindre än designerstjärnan Paola Navone
Denna kollektionen kommer ut till försäljning nu i år, en nyhet som jag personligen är oerhört förtjust i eftersom Paola Navone är en av mina absoluta favoritdesigners.

Helt klart annorlunda i dess utformning, ja att Paola  Navone gärna tar ut svängarna har det aldrig varit något tvivel om, och detta har synts inte minst via hennes  design för  Gervasoni som är ett annat italienskt designvarumärke som jag tycker mycket om.

Lägg sen till materialvalen med miljöcerifierad teak, soffbord med topp av exklusiv glaserad lavasten eller italiensk marmor och inte minst de mönstrade textilierna.

Stolen Nicholette designad av Patrick Norguet kommer nu även som barstol i flera olika varianter.

Stolen Kilt är en av mina favoriter, så himla fin stol med gediget hantverk, och har nu fått sällskap av ett nytt litet fint bord i teak och metall som heter Enjoy.

Och sist men inte minst har vi belysningsarmaturerna designade av Luca Nichetto där tex bordslampan här ovan heter Lucerna och är trådlös samt uppladdningsbar.

Se hela katalogen med årets nyheter  HÄR

1 kommentar

  1. Linda

    Kan dessa möbler stå utomhus året runt? Vi tittade på ett superfint bord för utomhusbruk från ett annat märke men fick reda på att det inte alls mådde bra av att stå utomhus så det föll bort väldigt snabbt. Vi är i alla fall på jakt efter ett bord (i första hand) och kanske lite andra möbler också så det vore bra att veta om Ethimo kan vara ett alternativ.”Lucerna” är fantastisk – jag skulle mycket gärna vilja ha den!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *