Ethimo Grand Life

av | apr 15, 2018 | Ethimo, iSaloni Milan 2018, Mässor

En av anledningarna till att jag befinner mig i Milano för Milan Design Week är ju att vi har agenturen för det italiensk designvarumärket Ethimo som tillverkar de mest fantastiska utemöblerna som man kan tänka sig.
En del av möblerna funkar även att ha inomhus tycker jag, inte minst eftersom de e i den högsta prisklassen med exklusiva material osv och vårt sommarklimat är ju kanske inte alltid det bästa, eller under särskilt lång period för den delen.
Ethimo har sitt showroom mitt i stan på Via Brisa, granne med Joe Malone och det var dit vi var där vi hade varit igår när den tragiska händelsen med hunden hände.

Gränsen mellan inne och ute har ju under de senare åren tydligt suddats ut och nu möblerar vi gärna våra uterum och terasser med samma omsorg som våra vardagsrum och använder såväl loungemöbler, matgrupper, mattor, belysning och inredningsaccessoarer som passar för utomhusbruk.
Årets stora nyhet som Ethimo presenterar nu under veckan heter Grand Life med och är designad av Christophe Pillet, och är det finaste jag har sett någonsin när det gäller utemöbler.
Jag dog litegrann när jag såg kollektionen live för första gången igår, och nu vill jag visa dig bilderna som jag tog på plats.

Som sagt, så himla fin och välarbetad i varje detalj, formen, proportionerna, materialvalen och kulörerna.
Stommen är av aluminium och klädd med behandlad/grånad teak, en flätning av ett väderbeständigt repmaterial som heter Olefin, väderbeständiga gräddvita nästan sammetslena plymåer och lösa kuddar.
Så fin att jag skulle kunna tänka mig att ha denna hemma i mitt vardagsrum

Nyheterna som visas nu unde Milan Design Week 2018 kommer först ut till försäljning under SS19 i Sverige, men den som väntar på något gott väntar på Grand Life.

Var så säker!

*Bilder Inredningshjälpen

6 Kommentarer

 1. Inredningshjälpen » Matter Made News

  […] är för övrigt även aktuell med en ny fin utomhuslampa för Ethimo, och Faye Toogood med utställningen Life In Vouge, men mer om detta får jag visa dig vid ett […]

  Svara
 2. Inredningshjälpen » Ethimo at Salone del Mobile 2018

  […] Finland och söker nya återförsäljare och samarbetspartners när det eller projekt osv och i ett tidigare inlägg från Milano visade jag ju den stora nyheten som presenterades i Milano, nämligen Grand Life. I detta inlägget […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen » Preview Ethimo 2019

  […] Vi var såklart på plats när det begav sig och jag visade nyheterna i inlägget som du hittar HÄR och även […]

  Svara
 4. Inredningshjälpen » Ethimo News 2019

  […] så finns det inga oklarheter kring det. Dessa nyheterna visade jag redan förra året under Milan Design Week  och Salone del Mobile HÄR men det är ju först nu som dessa produkterna kommer ut till […]

  Svara
 5. Inredningshjälpen » Ett hemligt projekt

  […] teak som är en behandlad variant som är vackert grånad från start. Nya fina loungegruppen Grand Life designad av Christophe Pillet, en fin cabana med solsängar som tillhör serien Allaperto och även […]

  Svara
 6. Inredningshjälpen » To Ethimo with Love

  […] Grand Life som jag visar först i mitt linkägg visade jag första gången under Milan Design Week  och Salone del Mobile 2018  HÄR, så sorgligt att tänka tillbaka jämföra dagens situation i […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *