Julen 2019 hos Svenskt Tenn

av | nov 7, 2019 | Jul

Idag var inbjuden till en härlig julfrukost hos Svenskt Tenn i Stockholm i samband med öppningen av deras julmarknad och presentation av årets julnyheter och lite senare på julbord på Skansen med Åhléns men fick tyvärr inte ihop logistiken denna gången så det blev inget med det.
Tanken på hur mycket trevligt och inspirerande jag måste tacka nej till hur ofta som helst på grund av att vi inte bor i Stockholm gr mig lite putt men men så är det.
Dock har jag sett hela härligheten via Instagram (inte mindre putt för det) och tänkte iallafall att jag kan dela med mig av pressbilderna som visar den härliga maximalistiska julen 2019 signerad Svenskt Tenn

Årets jul på Svenskt Tenn är som Svenskt Tenn personifierat, en färgsprakande färg- och mönsterpalett där gula, rosa och blå toner blandas med traditionella inslag av rött och grönt tillsammans med klassiska Svenskt Tenn-material.
Bland årets nyheter ser vi Sam Wildes fruktinspirerade julkollektion Edens lustgård och Maja Stens kollektion Vintergatan, tillsammans med adventsstjärnor i tidlösa Josef Frank-mönster.
Sedan  tidigare har ju Svenskt Tenn lanserat juldekorationer designade av Erika Pekkari, Carina Seth Andersson och Jakob Solgren, Gustaf Nordenskiöld och Ann Wåhlström mfl och dessa är såklart numera en del av jultraditionerna hos Svenskt Tenn.

De vackra julgranskulorna av färgat glas och även den nya Josef Frank inspirerade textilen Hubris Tree är båda designade av ingen mindre än Sam Wilde som även….

…..designat denna fina toppstjärnan

Så himla fin! Adventsljusstaken Fröjd av mässing  har inspirerats av det traditionella metallhantverket flätning och runt ljuskopparna finns utrymme att addera bär, kvistar och stenar.

Design Erika Pekkari

Maja Stens kollektion Vintergatan ser vi ett smakprov av här ovan i bild!

Så himla stämningsfulla och inspirerande bilder som man bara vill förflytta sig in i pronto känner jag, och sen stanna där inne i den varma julbubblan.
Jag hoppas, hoppas att jag hinner och kan få till ett besök på Svenskt Tenn för att uppleva julen där live!

*pressbilder Svenskt Tenn

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *