Inredningsnyheterna v.10 / 2019

av | mar 9, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Hej lördag , och i skrivande stund är jag mest spänd på hur det ska gå i Mellon ikväll, och inte helt fokuserad på veckans inredningsnyheter.Detta till trots har jag fått ihop en liten lista med senaste nytt här nedan så scrolla och kolla.
Nu börjar uppladdningen inför årets TV-fest här hos oss för är man en gång Mello-fantast så är man tänker jag ,hoppas du får en fin kväll du med!

Att kökstrenderna 2019 pekar på salviagröna nyanser har vi redan sett via senaste nytt från bla Kvänum och Ballingslöv då de presenterat vårens nyheter.
Och nu ser vi här ovan via de senaste inspirationsbilderna från  Nordiska Kök ett shakerkök i nyss nämnda nyans som stylisterna Lo Bjurulf och Ida Lauga stylat och förevigats på bild av Osman Tahir.

I veckan presenterade Magnolia Bostad deras nya inredningskoncept som innehåller olika inredningsstilar som de ska använda vid deras kommande bostadsprojekt de närmaste åren.
Koncept framtagna av ingen mindre än Lotta Agaton Interiors.

Som en del av Kasthall’s kollektion 2019, Soul Of Nature som jag visat tidigare så lanseras Melange Family med mattorna Häggå Melange, Loop Melange och Macro Melange, ett helt nytt koncept för offentliga miljöer.
Alla tre kan beställas som heltäckningsmattor eller avpassade mattor, ullen har en brandhämmande funktion samt en naturlig smutsavvisande förmåga som underlättar underhållet.

Under 2019 fäster Artipelag  stålkastarljuset på den italienska konstnären och designern Piero Fornasetti’s mångtaliga verk under 1913-1988.
Det blir den första museiutställningen i Sverige som omfattar hela Fornasettis produktiva spektrum av måleri, teckning, grafisk design, möbler, designföremål och rumsliga installationer, liksom samtida verk skapade av hans son Barnaba Fornasetti. Utställningen FORNASETTI Insida Utsida öppnar den 14 juni 2019.

Spana in K House på Sri Lanka med inredningsdesign signerad Norm Architechts en strandnära villa som väcker reslust hos mig, fler bilder hittar du HÄR.


Modevarumärket Totêmes med grundarna Elin Kling och Karl Lindman i spetsen har premiärvisat deras nya butik med nu två tjusiga våningsplan på Biblioteksgatan i Stockholm.
Designen av butiken med internationell känsla har gjorts av den prisbelönta designduon Ruxandra och Christian Halleröd.

I veckan damp det ner ett pressmeddelande från IKEA med deras aprilnyheter 2019, nyheter som IKEA vill uppmuntra oss till medvetna val och bättre vardagsvanor med begreppet slow living, omtanken om naturen och välbefinnande som lägger grunden för ett mer hållbart liv hemma.
Se aprilnyheterna HÄR

Den ikoniska ikoniska Margrethe-skålen lanseras nu med spräckliga Pebble-färger ger den omtyckta skålen ett modernt och samtidigt nostalgiskt uttryck med en matt utsida i kontrast till den blanka insidan.
Inspirationen till denna nyhet har hämtats i naturen, från sandkorn och småsten som slipats glatta av havet. Stilen och färgerna återfinns i en serie grytskedar som matchar skålarna perfekt.

Danska HAY har släppt en rad nyheter som ansluter sig till deras accessoar-sortiment och bland annat ser vi de stänkmönstrade produkterna tillverkade av emaljerad plåt ta plats blad köksprodukterna.

Mio för vidare textildesignern Joy Zandéns mönsterskatt i en unik inredningskollektion med mönstret Regnskog inspirerat av en drömlik värld med fantasifulla växter och fåglar ,och trots att det ritades för nästan 70 år sedan känns det mer modernt än någonsin.
Kollektionen med samma namn som mönstret börjar säljas i Mios butiker den 12 mars 2019.

Veckans fina Hemnet-span här i bloggen ser du en glimt av här ovan och vill du spana in detta i dess helhet så kan du kika HÄR

*samtliga bilder i detta inlägget är pressbilder från respektive företag som omnämns ovan i samband med bilderna.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *