IKEA – Aprilnyheterna 2019

av | mar 7, 2019 | Veckans Inredningsnyheter

Idag damp det ner ett pressmeddelande från IKEA med deras aprilnyheter 2019, och eftersom ja av erfarenhet vet att det är många av er som gärna vill hålla koll på senaste nytt hos oss nämnda blågula varuhus, så kommer de finaste godbitarna här i ett långt bildsvep.

Häng med!

Vårens nyheter på IKEA vill uppmuntrar oss till medvetna val och bättre vardagsvanor med begreppet slow living, omtanken om naturen och välbefinnande som lägger grunden för ett mer hållbart liv hemma.
Ovan i bild ser vi KNIXHULT belysning som har inbyggt hållbarhetstänk, lamporna togs fram med grundidén att göra så litet miljöavtryck som möjligt genom att låta bambu som annars kasseras bidra till lampornas uttryck.

Naturliga materialval och en färgskala som spänner över jordnära, dämpade toner i finstämt samspel med olika nyanser av blått och solgult.
Vi ser möbler i rotting, lampor och krukor i bambu, mattor i ull och textilier i bomull från mer hållbara källor. Naturmaterialen ger vackra, slitstarka möbler och föremål med unik karaktär som håller i längden.
Nya fåtöljen BUSKBO av bambu och rotting är ett av flera exempel som stämmer in på beskrivningen ovan.

Lampan KNIXHULT finns även som golvlampa som du ser, och nya textiler i batik-stil i blåvitt heter STJÄRNFLOCKA och SÄNGLÄRKA.

Nya förvaringsserien KOLBJÖRN med tex  det fina vitrinskåpet med glasdörrar är jättefin tycker jag och stolarna som syns i bild heter NILSOVE.

En utdragbar säng i gullackad metall med detaljer som påminner om solstrålar, växer med barnet och ger sovrummet ett glatt och varmt uttryck och även här ser vi bäddset från serien SÄNGLÄRKA.

Badrummet uppdateras med fyra nya förvaringsmöbler i traditionell stil – resultatet av en co-creation där en grupp människor som normalt inte arbetar med produktdesign hittade nya oväntade lösningar tillsammans med formgivarna på IKEA.
En av möblerna är den mångsidiga förvaringsbänken med handduksstång som erbjuder både sittplats, utrymme för smutstvätt och hängmöjligheter.

Sist men inte minst ser vi lite produkter som kan vara bra att ha i minne inför stundande utomhusliv där både avkoppling och hemmaodlaren får sitt lystmäte stillat.

Säljstart för samtliga nyheter i april 2019

*Pressbilder IKEA

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *