Stockholm Furniture Fair 2019 – Granit SS19

av | feb 9, 2019 | *Affiliateinlägg med annonslänkar, Affiliate, Mässor, Stockholm Design Week 2019

Jag fortsätter med inlägg från mässan och lite förvånande så var även butikskedjan Granit på plats med en utställning ute i entréhallen och där för att visa deras största nyheter våren/sommaren 2019.
Förvånande skriver jag, och med det menar jag att mässan inte vänder sig till slutkonsumenten utan är en branschmässan /designmässa.
Hur som helst så var deras utställning fin och inspirerande och hade ett tydligt miljö och hållbarhets tema under parollen ”Live in Ease” och ”Inspiring Function”.
En kollektion som enligt Granit ska inspirera oss till ett enklare och mera hållbart liv med flexibla lösningar och personlighet i fokus.

På plats visade de upp de nya fina rispapperlamporna  (adlink) med lite oregelbundna former och dels en rund eller en avlång variant som du faktiskt redan kan köpa HÄR (adlink) och dessa tycker jag personligen är jättefina, och hänger man dem dessutom i grupp som man hade gjort här så blir det som små moln…

En av de stora nyheterna är deras nya förvaringsserie Modulär som du ser i bild här ovan och innehåller 4 olika modulära möbler för ett flexibelt och personligt anpassat leverne och inredningsstil.
Tillverkade av björkplywood från Europa, jag hade kanske hoppats på att det var svensk fur det hade varit snäppet bättre ur miljösynpunkt, inte sant?

På plats vidare de även upp deras alla första kollektion med rottingmöbler döpt till Surabaya
Namnet är ingen händelse, i Surabaya på Java i Indonesien tillverkas nämligen massor med rottingmöbler, och jag har själv. varit där för några år sedan och sett hur det går till när möbler som dessa tillverkas.
Ett riktigt hantverk från början till slut och en möbel som man kan ha länge om man sköter den rätt och inte har den direkt utomhus där den utsätts för regn och fukt.

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Inredningsnyheterna v.06 /2019 direkt från Stockholm Design Week

    […] Granit var på plats på mässan (!)  och visade de upp de nya fina rispapperlamporna  (adlink) med lite oregelbundna former och dels en rund eller en avlång variant och även den nya modulmöblen Modulär samt deras allra första rottingmöbler som du kan se HÄR. […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *