Inredningsnyheterna v.50/ 2018

av | dec 15, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Hej lördag igen och dags att presentera en liten kortversion av nyhetslistan med de hetaste inredningsnyheterna från veckan som passerat .
Kortversionen beror såklart på att det stort sett är total nyhetstorka så här före jul, så detta blir årets sista lista och på återseende 2019.

Residence Magazine har släppt det 4 årliga numret av den internationella succétiteln My Residence  på engelska ,och med årets bästa skandinaviska hem.
Jag ser fram emot att bläddra igenom detta nummer å snart jag får chans, läs mer HÄR
Omslag och bilder från magasinet foto Erik Lefvander och Andy Liffner.

I början av 2019 lanserar danska VIPP som startade deras framgångsrika designresa med mer eller mindre en pedalhinke, att presentera deras allra första möbelkollektion, se en förhandskik på denna kollektion HÄR

I februari släpper Lagerhaus kollektionen Softed Deluxe med jordiga toner, vackra växtmotiv, vaser i lera och lådor av trä ,rottingbrickor bla
Jag undrar jag var de fått inspirationen till den svarta vasen …..kanske HÄR.

För att fira 100-års jubileum av Bauhaus (inte byggvaruhuset) har Thonet och designstudion Besau Marguerre gjort ett samarbete och relanserar 2019 en uppdaterad version av stolen 533 F Chair designad av Mies van der Rohe år 1927.
Solen kommer att premiärvisas under IMM Cologne i januari, jag hoppas på att det finns anledning nog (räcker inte med en stol) för mig att åka dit då.

På vägen från och till Stockholm brukar vi passera Vandalorum i Värnamo som är en slags museum/konsthall med fokus konst och design samt att det finns en restaurang där.
Jag har ofta velat stannat till där me det har aldrig blivit av men kanske nu när de får besök av formgivaren Staffan Holm och hans utställning Presens med framförallt glasföremål som har gjort specifikt för Vandalorum.
Utställningen pågår till i maj så det finns ju gott om tid.
Foto Mikael Olsson

Den omtyckta designlampan Snoopy från italienska Flos känner du söker till.
När denna designades år 1967 av da Achille og Pier Giacomo Castiglioni lanserades lampan med svart, grön eller orange skärm att vvälja mellan, men nu på senare år har den endast funnits i svart förutom vissa special editions.
Nu kommer dock den gröna skärmen att åter finnas i det fasta sortimentet, så välkommen tillbaka!

Ellos Home har börjat fylla på med deras vårnyheter på möbelfronten redan nu och vill du spana in alla de nyinkomna möblerna så kan du kika HÄR och av dessa nyheter så verkar sammetsvågen rulla på även under 2019.

 

 

Bostadsmarknaden har ju en del att problem att brottas med nu på senare tid, bostadsbrist osv talas det ju om, men de dyra och lite lyxbetonade nyproduktionsprojekten har drabbats hårdast nu när bostadsmarknaden stannat upp en smula och det syns tydligt i denna bostadsannons från Fastighetsbyrån ” Unik möjlighet att förvärva färdigställd lägenhet i Oscar Properties prestigeprojekt 79&Park. Just nu 10% prisrabatt!

Fina bilder med styling av ingen mindre än Lotta Agaton Interiors, och vi ser en naturinspirerad färgskala, bruna träslag marmor och fina designmöbler helt enligt rådande inredningstrender.
Kan vi enas om att mullvadsgrått är det nya svarta just nu?

Se hela bostaden HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *