Inredningsnyheterna v.46 /2018

av | nov 17, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Hej Lördag!

Ännu en vecka att lägga till handlingarna och därmed  en rad fina inredningsnyheter att kika lite närmare på.
I veckan hölls det en rad pressvisningar upp i Stockholm så en del av nyheterna har du kanske redan sett svischa förbi på Instagram precis som jag.
Nu kikar vi vidare!

Först ut har vi den uppdaterade handgjorda keramik-kollektionen Pure från Mimou där vi ser en rad nya fina produkter som ansluter sig till de redan befintliga delarna våren 2019.
Nytt för kollektionen i sig är den nya kulören vit celadon, en blank glasyr som har en svagt aquablå ton samt framhäver krackeleringarna lite extra.
Kollektionen innehåller bla nya bågformade tallrikar, ovala fat och assietter, samt bladformade fat.
Så himla vackert, älskar de blad formade faten med dess fina detaljer, tänk att få använda dessa vid sin dukning eller bara som en fin inredningsdetalj att lägga små ting i osv.

Designstudion Snøhetta  har designat en bestickserie I samarbete med danska  Table Noir och dessa exklusivt för restaurang Barr I Köpenhamn, men besticken  kommer även att säljas ute i butik.

 

Årligen sedan 2003 har ju Rörstrand i samarbete med Filippa K släppt en årsmugg med samma form, men med nytt mönster och så gör man såklart även våren 2019.
Det nya motivet heter Bold och enligt pressmeddelandet skandinavisk minimalism utgör utgångspunkten vid skapandet av årets mönster” , mina tankar när jag först såg muggen var att det var design av Ylva Skarp, men se där hade jag fel.

Designföretaget Massproductions lanserar bordskollektionen Draft Table, en bordsserie  som ursprungligen tagits fram i uppdrag av Nationalmuseum nu inför dess nyöppning, men borden kommer även att ingå i varumärkets standardsortiment.
Designade av Chris Martin som med inspiration av arkitekters klassiska ritbord.

Danska Oliver Gustav har uppdaterat sitt showroom och bjuder in till julhygge i studion i Köpenhamn de 24 & 25 november och visst vore det värt ett besök bara för att få kika på Roly Poly design Faye Toogood.
Fotograf Heidi Lerkenfeldt

Julen hos Georg Jensen har jag jag ju visat här hos mig tidigare i veckan, en julkollektion där vi bland annat ser nya fina små samlarhängen /vintermotiv med en vinterfågel, ekollon, fågelhus och en kotte designade av  Monica Förster.
Se alla bilderna HÄR

I december utökar Rörstrand landets mest populära servis Swedish Grace med ett vackert tårtfat samt Louise Adelborgs klassiska mönster, inspirerat av veteaxet, appliceras för första gången på mjuka material i form av bordstabletter och kökshanddukar i linne.

I veckan var det premiäröppning av julbutiken signerad Artilleriet och väldigt fina bilder stylade av Sophia Bratt och foto Fanny Hansson, bilder som presenteras via  A.Journal.
Se mer HÄR

Det belgiska designföretaget Valeri-Objects mest kända för deras lampor designade av Muller
van Severen presenterar ett nytt samarbete med konceptdesignern Linde Freya Tangelder som driver studion Destroyers/Builders.
Kollektionen består av former som motsvarar ett krökt rör som presenteras i olika material, så som tegel, stål och porslin och vi ser olika små bordsföremål, två små hyllor och en väggdekoration/förvaring samt en liten spegel som också kan användas som en krok för exempelvis halsband etc.

Lisa Hillands egna nylanserade designvarumärke Mylhta presenterade sig också lite närmar under pressveckan i Stockholm, massa fina nyheter och denna nyheten berättade ju jag om redan i detta inlägget som du hittar HÄR., men väl värt en reminder tycker jag som gärna lyfter fram kvinnliga svenska designers här i bloggen.

Våren 2019 lanserar Rörstrand två nyheter i den omtyckta serien Mon Amie.
De nya delarna är reproduktioner från 1950-talets ursprungliga design och består av en liten kaffekopp på fat och ett rektangulärt serveringsfat.

IKEA har haft premiär för deras populära julbord (oj vad tidigt!) och detta julbord finns nu att avnjuta tunt om i deras varuhusrestauranger, såklart.
Under de senaste åren har IKEA satsat stort på fler vegetariska rätter i sitt normala utbud, något som även märks på årets julbord med rätter som grönkålsgratäng och lingonpaj tillsammans med tidigare års favoriter som exempelvis senapsgravad tofu och sallad på sockerbeta och äpple.

Jag har ju visat två fina Hemnet-span i veckan men vinnande ur striden går bara ett av objekten, nämligen det med adressen Grev Turegatan i Stockholm.
Dessutom visade det sig är sett mindre än Elsa Billgrens barndomshem som hon hyllar i bloggen och även visar bilder från  hur det såg förut när hon bodde där med sin familj.

 

*Samtliga bilder i inlägget där inget annat anges är pressbilder från respektive företag.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *