Inredningsnyheterna v.39

av | sep 29, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Ännu en vecka börjar gå mot sitt slut och nu har jag snickrat ihop en liten lista till Dig att scrolla igenom om du är nyfiken på de senaste inredningsnyheterna som lanserats under den gångna veckan.
En blandad kompott precis som vår kommande regering verkar bli, ja konstigare soppa har nog inte kokats ihop på länge..Kram!

Danska Skagerak släpper ut höstens nyheter lite i små duster så deras första skåp någonsin Jut Cabinet har jag ju redan visat precis som den nya EDGE skålen, sprillans ny är dock deras slow brewer Piippu.

Lisa Hilland och hennes prisbelönta design för bl.a.  Gemla och Svenskt Tenn har jag visat så ofta det funnits tillfälle här hos mig, och nu är Lisa högst aktuell igen med det nystartade egna designvarumärket Mylhta som hon lanserade under designveckan i London.


Carl Hansen & Son utökar deras  kollektion av moderna klassiker med tre stilsäkra lampor designade av de internationellt erkända arkitekterna Claus Bonderup och Torsten Thorup.
Lamporna heter Confetti, Pendant Lamp No 1 och Calot och skapades ursprungligen i slutet av 1960-talet, och har alla rena, enkla former som smälter in perfekt i dagens interiörer. Taklamporna präglas av en tidlös design och kompletterar   Carl Hansen & Sons kollektion med några av vår tids mest ikoniska möbler perfekt.

Anna Elzer Oscarssons vaser har jag visat flera gånger tidigare här hos mig, producerade i Sverige och mera exakt  i porslinsstaden Lidköping, och nu kommer dessa i en ny vacker glasyr Spotted Grey. Tipstack till Weronica

Hästens blåruta har varit en symbol för omsorgsfullt handgjorda sängar sedan de lanserades för 40 år sedan, sängar byggda av utvalda naturmaterial i unik lager-på-lager-teknik som säljs i hela världen.
I samband med denna designikons 40-årsjubileum under 2018 lanserar Hästens fyra nya kontinentalsängar med ytterligare ökad sovkomfort, Herlewing, Eala, Maranga och en förädlad 2000T med med ännu bättre sovkomfort.

Alcro lanserar nu deras trendkulörer inför 2019 som heter ad.balans.
En färgkarta med ljusa, varma kulörer i sobra toner som genomsyras av harmoni, lugn och balans. Den nya paletten visar tolv nya kulörer som fungerar fint var för sig och som även kan kombineras då de kompletterar varandra.
Alcro lanserar även den nya färgen A1 som är en helt ny miljömärkt färg, avsedd för ommålning av väggar inomhus och i denna har 30 % av råvarorna ersatts med biobaserade råvaror, tagna direkt från växtriket.

Danska Fritz Hansen hyllar förändringen i modernt arbetsliv och gör detta genom att ännu en gång lansera en möbelserie designad ,kallad Plenum, av den prisbelönte formgivaren Jaime Hayon.
Det nya soffsystemet heter Plenum, och har med sin höga rygg  utformats för att omfamna vilket utrymme som helst – oavsett om man behöver vara individuell tillsammans eller helt enkelt tillsammans.
Plenum kommer att premiärvisas under Orgatec i Köln som går av stapeln i oktober och då ska jag dit så jag ser fram emot att spana in denna på nära håll.

Bang & Olufsen har  lanserat den nya högtalaren Beosound Edge som har designats av ingen mindre än den cypriotiske designern Michael Anastassiades.
Ett lite oväntat samarbete då  Michael Anastassiades annars mest har gjort sig känd för att designa tjusiga lampor.

Jag har ju redan utfärdat en så kallad trendalert för allt som kommer i plisserad form, ja både när det gäller inredning och detta är även något som italienska Alessi  har tagit fasta vid nu när de lanserar deras nya elektriska vattenkokare Plissé skapad av den italienska arkitekten och formgivaren Michele De Lucchi.

Via Residence Magazine fick jag upp ögonen för Layered’s nya mattkollektion Fallingwater, en kollektion där tillverkningen av mattorna görs av återvunna PET-flaskor, och detta ännu ett led i företagets ambition att värna om miljö och producera hållbara produkter.Helt enfärgade minimalistiska mattor utan några större utsvävningar och som sagt tillverkare av 100% återvunna PET-flaskor.
Se fler bilder hos Residence Magazine


Jag har ju redan berättat att designstudion Neri & Hu blir årets Guest of Honour under Stockholm Furniture Fair 2019, och nu är det även klart att det blir den norska designstudion Anderssen & Voll som fått uppdraget att gestalta den omtyckta Designbaren.
Menyn skapas denna gång i samarbete med Frida Ronge, kulinarisk ledare på restaurangerna Tak och UNN i Stockholm.

Julen hos Granit har jag ju redan visat här hos mig i ett långt svep en jul som går i trendigt senapsgult, och om du missat detta bildsvep så hittar du det HÄR

I veckan har jag bjudit på två fina Hemnet-span och dessa hittar du som vanligt om du kikar HÄR.
Våningen i bild ovan har adressen Nybrogatan 19 och har stylats av Lotta Agaton

*Samtliga bilder är pressbilder och mäklarbilder från respektive företag som omnämns i texterna.

1 kommentar

  1. Erika Cederberg

    Anette!
    Ditt nya format är fantastiskt! Jag älskar att ta del av veckans nyheter. Snyggt!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *