Inredningsnyheterna v.42 /2018

av | okt 20, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Lördag och ännu en vecka att lägga till handlingarna, och som veckonumret ovan skvallrar om, så återstår det endast 10 veckor av 2018.
Vart tog de andra veckorna vägen frågar mig sig lite snopet, och samma visa är det varje år.
Förra veckans nyhetslista handlade till stor del om nyöppningen av Nationalmuseum i Stockholm och så kommer även denna veckans lista att inledas minsann.
Ovan i bild ser vi den vackert flätade bambustolen med hög rygg som är designad av Matti Klenell, och som tillverkas av Larsson Korgmakare i Gamla Stan som även är de som gör rottingmöblerna som säljs hos Svenskt Tenn.
Asiatiskt traditionellt hantverk möter nordisk design när den är som allra bäst!
Tipstack till Hanna Nova.

Designtävlingen Sustainable Chairs 10 finalister utsedda , och i december kommer de vinnande bidragen från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island att presenteras i den nordiska paviljongen på FN:s klimatmöte COP24 i Katowice, Polen, läs mer HÄR
Ovan i bild ser vi den redan prisbelönta pallen Lilla Snåland seigand av Marie-Louise Hellgren för Stolab som är en av finalisterna.
Lilla Snåland tillverkas av 14 spillbitar från Lilla Åland  för att minimera svinnet vid tillverkningen, och denna har dessutom alldeles nyligen flyttat in hos nyöppnade Nationalmuseum i Stockholm!

Nu har även den omtyckta och trendsättande inredningsbutiken  Artilleriet lanserat en ny inredningstjänst, en tjänst som även en del andra framstående inredningsbutiker lanserat under senare tid.
Ett begrepp som ligger i tiden med andra ord, och dit man kan vända sig för att få hjälp som privatkund med inredning av sitt hem eller delar där av ,kommersiella uppdrag osv och inget uppdrag verkar vara för litet eller för stort.
Kika in hos Artilleriet Studio där hittar du all info.

I veckan presenterades ännu en kulörtrendrapport med tillhörande färgkollektion, och denna gången med färgtillverkaren Beckers som avsändare.
Kollektionen går under namnet Livet. I färg. och i bilden ovan ser vi kulören Salvia medan resterande kulörer ses HÄR.

Emeco har tillsammans med designern Jasper Morrison gjort en ny variant av den befintliga stolen 1 Inch när de nu lanserar stolen 1 Inch Reclaimed , en stol som är tillverkad nästan enbart av återvunnet material från tillverkningsindustrin.
För användning så väl inomhus som utomhusbruk och finns i kulörerna Blue, Bordeaux, Sand, Brown, Dark Grey, Green, Light Grey and Orange.

Sköna Hem och deras egna stylister Karolina Karlsson och Marie Wärme har ännu en gång tagit fram en fin textilkollektion, som denna gången säljs exklusivt via nylanserade Bondeco.
Spana in hela kollektionen HÄR via bilder stylade av nyss nämnda inredare hos Sköna Hem och fotograferade av Martin Cederblad.

Julen hos danska Bloomingville har visat upp sig under den gångna veckan en riktigt mysig nordiskinspirerad historia med mycket hygge såklart, som du kan spana in HÄR.

Vedum är aktuella  med den nya Svanenmärkta luckan Nora i vitt och grått som passar såväl i köket som i hallen som vi ser här ovan.
En modern och slitstark lucka med tydlig textur, utvecklad för att möta marknadens efterfrågan på hållbara alternativ och som finns i grått och vitt utförande.

Sami Kallo har designat bordet Y5 för Hans K, och känner man till Hans K och deras produkter sedan tidigare så vet man att detta bord perfekt matchar stolsserien med samma namn.

ASPLUND har presenterat en limiterad kollektion med handtuftade mattor i samarbete The Hilma af Klint Foundation.
Kollektionen innehåller reproduktioner av målningarna från “Paintings for the Temple” som ursprungligen skapades  mellan åren 1906-1915.
Läs mer om kollektionen HÄR

Och ännu en matt-nyhet i form av Kasthall’s tuftade matta Diamond som lanserades tidigare i årets kollektion, Legacy of Tomorrow.
Nu lanserar Kasthall Black Diamond i en svart version av den populära mattan, som till skillnad från Diamonds vita bas med guld och svarta inslag har en svart bas med rostbruna och krämvita linjespel.

Designern Staffan Holms hyllsystem Lift Shelf lanseras nu i tre nya format med fem, tio eller femton hyllplan och och med detta finns hyllan  i totalt sex olika utföranden.
I samband med nylanseringen utvecklas också konstruktionen med ytterligare ökad stabilitet och smidigare montering av denna hylla som tillverkas av askträ och produceras av HEM .

I veckan har jag visat flera olika fina Hemnet-span i vanlig ordning och vill du kika närmre på denna typ av inspiration och kanske Sibyllegatan 58 som syns bild här ovan i synnerhet så kika in under kategorin Veckans Hemnet-favorit.

*Bilderna i detta inlägget är pressbilder från omnämnda företag där inget annat inget ovan.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *