En liten tur på Formex Aw18

av | aug 24, 2018 | Formex, Mässor

Idag tänkte jag bjuda på en en liten tur på Formex där jag tog en snabbvända i onsdags eftersom jag ändå var uppe i Stockholm.
Ja, jag hade faktiskt tänkt att jag skulle hoppa över Formex denna gången eftersom jag i ärlighets namn är ganska trött på mässor i allmänhet och Formex i synnerhet, och jag tror att fler känner likadant för denna gången måste de ha slagit nytt rekord dåligt utställarantal och besöksantal.
Jisses så lite folk det var!
Men men, eftersom jag ändå var uppe med anledning av middagen med Jotun och Mateus 25-års jubileum , så blev det ett snabbt besök även denna gång.

På Formex kan man inte se så mycket när det gäller kommande trender och nyheter, utan det är typ det som gäller nu och som kommer ut i butik redan nu under hösten, så ganska konstigt upplägg redan där egentligen, för om det nu ska vara tänkt som en inköpsmässa för mindre butiker osv så borde väl dessa inköp redan vara gjorda?
Trendutställningen som denna gången var gjord av den London baserade designern och kreatören Abigal Ahern visade en ganska entydig bild av de trender och tendenser som pågår (+ sina egna produkter),  för denna visade endast upp den trend som vi ser med inspiration från naturen, djurlivet, naturmaterialen och”skogsmulle-lifestyle”,  och inte en gnutta maximalism som är en lika stor trend just nu.
Men, fint komponerat.

Materialmix, naturmaterial i dominans, mancherster, teddy osv som är saker som jag utfärdat trendalerts för sedan tidigare kunde man urskilja bland alla sakerna.

Fina Carl Johan lampan som du kan köpa HÄR med 15% rabatt, så fin och finns även i guld  (annonslänkar)

Trendkulören lejongul, senapsgul, rostbrun ja kärt barn har många namn syntes frekvent i montrarna precis som sammet i massor, ett material som vi tydligen inte ska tröttna på riktigt ännu.

Sammetsklädda lampskärmar, fransar, skulpturer och byster fanns det också gott om

Höstkollektionen hos Himla har också stort fokus på gula nyanser och vill du ki närmare på deras nyheter och kase shoppa lite nytt med 20% rabatt, kika HÄR (annonslänk)

Fina nyheter hos Ceannis som satsade på grönt, gult och nya fina produkter med trendsäker teddy, och jag blev förtjust i kuddarna och den vita väskan med teddydetalj.

Också vidare till Watt & Veke som är en annan favorit och de var på plats och visade den nya kollektionen som de lanserar i samarbete med Hanna Wessman och denna bloggade jag ju om HÄR.
Så fint samarbete, och även de mindre lamporna med marmorsockel ingår i kollektionen, fina tex som sängbord tänker jag.

Julens finaste nyhet?
Den otroligt populära Snöblomman som sålde slut överallt under förra vintern kommer nu i en mindre variant.

Broste Copenhagen har hakat på manchetster-trenden med den nya modulsoffan som ingår i höstkollektionen som jag redan visat HÄR

Bästa med att gå på mässa? alla härliga möten med dem man känner i branschen, skvallra lite och uppdatera sig med vad som hänt sedan senast.
Här hos Carolin Ek Design vars möbler jag verkligen gillar och hennes produkter hittar du bland annat HÄR. (annonslänk)

Hos Tine K Home kunde man dock urskönja lite mer av de trender och kulörer som kommer våren SS19, ja inte minst Jotun Lady’s trendspaning inför den kommande säsongen förutspår att det åter blir massor av rosa och beige nyanser.

Trendalert Plisserat!
Detta har jag påpekat förut och ja, plisserat kommer stort både inom mode och inredning, som här på den nya lampan av papper som lanseras av By On.

Nyheterna hos By On var riktigt fina tycker jag och visar tydligt de trender som vi ser just nu med mustiga kulörer, inspiration från djurlivet, skulpturala föremål osv.

Buzy Bee, viljan att hinna med så mycket som möjligt finns där men hinner man observeradokumentera, dela, och samtidigt vara närvarande här och nu?
Dagens i-landsproblem nummer ett skulle jag tro.

House Doctors monter såg ungefär ut som förra gången eller var det förrförra gången tro…deras kollektion via pressbilderna hittar du HÄR.

Sammetspuffar verkar det inte heller finnas någon mättnad kring ännu…och  denna cirkus att försöka få till den finaste sammetspuffen så ser vi nu lite mer utsmyckade puffar med taktila mönster osv .
Spana in fler puffar HÄR

Lunchpaus!
Slog mig ner i restaurang Garden som erbjuder den fräschaste maten på mässan, och beställde in deras räksallad som alltid är ett säkert kort.
Gott och bra energipåfyllnad inför sluttampen

Jag älskar ju produkterna från Classic Collection och deras nyheter gjorde mig inte besviken, nej det var nog till och med så att jag hittade en ny drömmarna som jag hoppas ska flytta in i mitt vardagsrum inom kort.
Spana in senaste nytt från dem som flyttat in hemma hos mig HÄR

Skrufs Glasbruk var såklart på plats och visade upp en ny vas designad av (trumvirvel) Carina Seth Andersson och denna gången en vas om ser ut lite som en korsning av en Stubbe-vas och Dagg-vas.
Vad tycker du?

Monica Förster har designat en ny ljusstake för danska Georg Jensen som du ser i bild ovan, lite ovanlig med de små platåerna/faten som finns mellan själva ljusen.

Den nya kollektionen från Skultuna med ljusstake Infinity designad av Bernadotte & Kylberg i fokus, en nyhet som jag ju bloggade om igår HÄR.

Nyheterna hos danska  Kähler med den nya lampan, skulpturerna och julservisen har jag ju redan visat pressbilderna från men det var kul att de produkterna live.

En sista bild som väl sätter fingret ganska så exakt på det som dominerar just nu och denna kommer från Jakobsdal.
Ja, vill du vara trendig i höst så satsa på kulörena lejongult, rostrött och brunt, sammetstextilier, manchester och teddyfluff, djurmotiv och djurmönster i allmänhet och leopard i synnerhet.

*Bilder Inredningshjälpen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *