Sommardepån i Grundsund

av | jul 7, 2018 | Livet

Igår gjorde vi en liten utflykt till Grundsund som är en annan liten idyllisk by som ligger nästgårds från Fiskebäckskil.
Vi har varit där flera gånger och bli köpt färska räkor direkt från båten som fångar dem, ätit på krogen Pelles och handlat på ICA men denna gången var det mysiga Sommardepån som skulle få en visit av hela gänget inklusive hundarna som var med.
Sommardepån ligger på/vid en brygga mitt i skärgårdsidyllen, som su snart kommer att få se, och kan nås även via båt om man nu har en sådan i sin ägo.

De fina stolarna i stål från Skagerak i härlig grön nyans tillsammans med terrakottakrukor osv står lite bohemiskt utställt framför butiken/cafét och där går själva startskottet för härligheten som väntar inne i butiken och som sen fortsätter ut på bryggan bakom den lilla röda boden.
Redan här kanske jag ska varna för att det kommer att bli mycket bilder i detta inlägget, haha…

En sån där riktigt härlig sommarbutik med en massa saker huller om buller i uppiggande kulörer, sommarklänningar, lite hudvård, lite prylar till köket, levande blommor, utemöbler, regnkläder osv och från varumärken som man känner igen som tex House Doctor Nicolas Vahe, Lilla Bruket, Lovely Linen, Skagerak osv..
Instinktivt känner man ju direkt när man är på semesterhumör, strålande sol osv och kliver in i en sådan butik att man vill roffa åt sig allt man ser och skada till kassan, men jag behärskade mig (läs: kände mannens blickar och hörde hans djupa suckar och mummel om att det redan är proppfullt i skåpen..)

 

Och bakom butiken ser det ut så här, en blandad kompott av utemöbler mattor osv Direk på och vid brygga, och den lilla möbelutställningen agerar samtidigt café om man vill slå ig ner där och ta en fika.
Och det vill man ju, fika är aldrig fel och är det dessutom högsommarvärme och glitter i vattnet så kan inget gå del.

Affe var lite varm i pälsen men hittade skugga under en stol och dessutom fanns det en hundskål med vatten också kunde det ju hända att matte skulle bjuda på kaka.

Otippat att han tror det, eller?

 

Här syns det ju att åtminstone jag är pep på att mannan ska komma med kaffe, citronpaj och lemonad.

Toscakaka och Lemon Tarte som smakade precis som hemmabakta kakor gör,  så det blev en helt ljuvlig fikastund i solen, minsann.
Är du i trakterna får du inte missa detta smultronställe som är lite snårigt att hitta till men helt klart mödan värd.

Magiskt!

Det är något med platsen, luften och människorna som bo där där bland klippor och hav som landar som bomull i mitt hjärta.
Jag har absolut ingen historia med Fiskebäckskil eller Bohuslän , inne anknytningen eller så men har sedan första gången jag kom dit känt mig som hemma och som om det är naturligt för mig att vara där.
Som att hitta hem och aldrig vilja åka därifrån…ja vi får väl se vad denna stormiga förälskelse utvecklar sig till men just nu är det som himmelriket på jorden, typ.
Jag skulle hemskt gärna vilja hyra ett skärgårdshus där bland klipporna och bo in mig där några månader minst och bara landa i livet som spunnit på lite för fort de senaste åren.

Vi får väl se!

Kram

1 kommentar

  1. Kerstin

    Hej! Klippte mig igår hos Göran. Såg då en klänning som jag gillar. Lite bruna ljusa nyanser. Kan du skicka mig en bild på klänningen, storlekar o pris! Hälsar Kerstin

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *