Fritz Hansen N01 by Nendo

av | jun 30, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Årets stora nyhet hos danska Fritz Hansen , stolen N01 designad av den japanske designern Oki Sato mera känd som Nendo, har jag ju i och för sig redan visat hä hos mig då den premiärvisades Milano, men nu har du kommit lite fler bilder som visar stolen.

Stolen är konstruerad som ett pussel med 23 trädelar av både solitt trä och fanér, stolen sätts ihop för hand och varje del är tillverkad industriellt hos en belgisk familjeägd trätillverkningsfirma som grundades 1924.
N01 är tillgänglig i svartfärgad ek, naturlig ek och bok med dynalternativ i tyg eller läder.

Oki Sato beskriver själv vad han inspirerats av då han designade N01 Chair så här:

”Fritz Hansen är kända för sin stora skicklighet i gjutningsteknik där de använder plywood, och deras erfarenhet av bekväma sittmöbler har bidragit till deras unika stil. Plywoodtekniken har använts i många av deras stolar som MyranTM och Series7TM. Det var spännande att få veta att Fritz Hansen inte har gjort en solid trästol på många år, förmodligen inte sedan Grand PrixTM-stolen av Arne Jacobsen, 1957, och att NO1-stolen kan vara den senaste trästolen sedan dess. En trästol är inte en enkel produkt att skapa för en designer. Det är en av de svåraste och ens personliga mentalitet eller filosofi kan uttryckas genom den, men efter att ha arbetet som designer i 15 år var det ett stort nöje att erbjudas denna möjlighet av Fritz Hansen. På samma gång kände jag att detta projekt var en typ av öde och bestämde mig för att ta mig an utmaningen.”

*Pressbilder Fritz Hansen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *