IKEA 365+ Matförvaringsserie

av | apr 11, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

För ett tag sedan berättade jag ju om IKEA’s storsatsning när det gäller att inspirera till en sundare livsfilosofi när det gäller mat, och att de därför lanserar en helt vegetarisk meny i deras varuhus.
Och nu är det ännu mer på samma tema på gång hos IKEA som bestämt sig för att även hjälpa oss att dra ner på matsvinnet i våra hushåll.
Jag är själv usel på att till vara på överbliven mat och jag vet inte hur många gånger som jag faktiskt slängt fina matrester osv pga att jag inte orkat ta hand om det.

Varje år slängs det nämligen massor av färsk mat runt om i världen, ofta i helt i onödan, och därför bestämde sig  IKEA för att bidra med det som de kan för att minska slöseriet och göra det enklare för människor att förvara och ta hand om sin mat hemma.För att ta reda på mer kring matsvinnet i hemmen ser ut och varför det slängs så mycket,  tog IKEA hjälp av en extern undersökningsbyrå och gjorde hembesök hos familjer i Frankrike, Kina, Ryssland och Tyskland, och med hjälp av undersökningens resultat togs sedan serien fram.

Resultatet är IKEA 365+ Matförvaringsserie med flexibla lådor och lock som går att kombinera som du vill och som gör det lättare för dig att förvara, spara och ta med dig din mat tex till ett mellanmål i skolan, på utflykten eller lunchen på jobbet.

 

Först ut att lanseras är lådor med lock och lite senare i höst kompletteras serien med bland annat matlådor, lunchväskor, vattenflaskor samt fler modeller av lådor.

 

*Pressbilder IKEA

 

 

 

1 kommentar

  1. Nini Tjäder

    En sak IKEA tänker fel på vad det gäller burkarna är att göra runda burkar. Det finns inget så platskrävande som runda burkar. Fyrkantiga burkar tar betydligt mindre plats och är lättare att förvara i skåp och kyl och frys. De nya burkarna är annars fina. Har redan sett dem hos Ikea Kungens Kurva.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *