IKEA lanserar innovativ grön snabbmat

För något år sedan startade IKEA deras resa för att implementera mera grönt tänk när det gäller maten som servers i deras restauranger, och då lanserades bla deras grönsaksbullar som ett alternativ till de klassiska IKEA-köttbullarna.
Nu tar man det hela steget längre, och med hjälp av deras lab Space 10 i Köpenhamn, har man under ca 2 års tid har arbetat fram en hel vegetarisk meny med innovativ grön mat där vi ser rätter som vegetariska hamburgare och hotdogs, två sorters köttbullar och en sallad ta plats.

Får det lov att vara en ”Dogless Hotdog” innehållande en vegetarisk korv gjord av babymorötter som torkats och sen tillagts med glaze, ett bröd gjort av spirulina som är ett slags toknyttiga mikroalger, ketchup gjord av betor och bär, en kräm gjord av senap, rostad lök, samt gurk och örtsallad?

Sist men inte minst finns det bokstavligen grön glass på menyn, tillverkad av microgrönt och smaker som koriander, basilika och mynta bla.
Kanske inte de vanligaste smakerna på glass, men visst låter det annorlunda och spännande!

*Bilder IKEA via Space 10

1 reaktion på “IKEA lanserar innovativ grön snabbmat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.