Slowly on a….

Årets första söndag är här och hur härligt var det inte att vakna upp till krisigt, ja nästan mjölkvitt ljus nu i morse, det var ju ett tag sedan det hände senast tänker jag.

Lite mer ljus och mindre mörker är mer än välkommet i livet just nu på mer än ett sätt…

 

 

Svårt att slita sig från sängvärmen både för tvåbenta och för sjusovar Affe.

Han är den absolut mysigaste jag vet!

 

 

*Collaget innehåller annonslänkar*

Kavaj med leopardmönster Ganni eller detta budgetkap

Zebramönstrad kudde Chhatwal & Jonsson

Mässingskruka från Skultuna

Ap-lampa från Seletti  //Glasfågel by Toikka från Iittala

Kudde med X Royal Design

Röd liten Gucci Wallet // Läppstift Tom Ford

Väska med leoprint Gucci

Små fat/glasunderlägg med exotiska djur Jonathan Adler

Doftljus L:A Bruket  // Burk med lock Rory Dobner

Parfym Chloé HÄR

Leo-Boots Sam Edelman

Byredoprodukter mina storfavoriter

Poster med häst av Cajsa Cramer

Jag roade ju mig med att göra en resumé av bloggåret 2017 och även en liten trendspaning inför det kommande inredningsåret i förra veckan.
För er som inte orkar plöja igenom allt detta, eller kanske totalt struntar i trender och vad som händer på inredningsmässor osv, så vill jag ännu en gång ta upp min grundfilosofi när det gäller inredning.
Ja, du som har följt bloggen ett tag vet att jag ofta återkommer det där med personlig inredningsstil, och att jag egentligen inte gillar trender eller anammar dem personligen, utan hävdar man ska inreda sitt hem efter sitt eget tycke och smak, långsiktigt bit för bit och inte förhasta sig.

I slutändan så är det ju faktiskt så, att hemmet är till för att bo och trivas i, och inte någon scen för uppvisning av att man har koll på vad som är trendigt eller ej.
Man ska helt enkelt våga vara sin egen källa till inspiration, våga gå sin egen väg och inreda efter eget tycke och smak, och våga vara UNIK.
Med detta sagt är det så klart inte fel att inspireras av andra, men gör det gärna med en nya salt och omvandla det till något eget, och kopiera inte stilen rakt av.
Personlig inredningsstil enligt min uppfattning är inget man skapar  i en handvändning, eller något man kan läsa sig till,  utan något som sakta får växa fram under lång tid.
Man skaffar sig en bas av sådant som man tycker om, riktiga keepers och därefter bygger man på och eventuellt förändrar lite med hjälp av mindre inredningsdetaljer detaljer osv efterhand. Säsongsbetonade produkter som tex plädar, fårskinnsfällar, dekorationskuddar mm satsar jag nästan alltid på riktigt bra kvalitet och saker som jag vet att jag vill ha under lång tid, dessa  lägger jag undan och plockar fram, lägger undan och plockar fram igen när andan faller på.
Mindre ängslighet och  mindre slit-o-släng och framförallt ska känslan av att ”vara hemma” infinna sig när man kliver innanför dörren. Hemtrevligt kanske känns som en förlegad benämning med vissa tant-associationer, men jag tycker att det på pricken förklarar vad det handlar om i grund och botten.

Med detta sagt önskar jag Dig en fortsatt lugn och skön söndag, förhoppningsvis tillsamman med dem som tycker riktigt mycket om.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.