Fritz Hansen News SS18

av | jan 5, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Idag vill jag gärna passa på att visa dig de kommande vårnyheterna som kommer hos Fritz Hansen , och som kommer att premiärvisas live för första gången under Maison & Objet i Paris nu i slutet av januari.
Flera fina nyheter eller kanske snarare uppdateringar och nya kulörer framför allt, kika vidare så får du se!

Våren 2018 relanserar Fritz Hansen Arne Jacobsen’s Pot Chair som han designade samtidigt som de ikoniska stolarna Egget, Swan osv som han ursprungligen designade till SAS Royal Hotel i Köpenhamn redan 1959.
En skålformad fåtölj som blir en fin följeslagare till övriga möbler från samma era.

Också laserar de en första omgång av nyheter till accessoarkollektionen Objects, som tex vasen IKEBANA designad av Jaime Hayon som nu kommer i en avlång variant.

Arne Jacobsens enkla men fina pall Dot kommer i  helsvart monokromt utförande.

7:an barnstol kommer i monokromt utförande i tre kulörer som du ser här ovan, och dessa kommer dessutom en fin presentförpackning.

Foldable Tray table designat av Engholm & Willumsen och som har funnit sedan tidigare kommer nu i en kompletterande större och pyttelite lägre variant än de ursprungliga bordet.

Vid vårens upplaga av Maison & Objet 2018 är det ju ingen mindre än Cecilie Manz som är utsedd till Designer of the Year.
Detta kommer såklart bla Fritz Hansen  som har gjort många fina samarbeten med Cecile Manz att hylla på plats i Paris, och gör det tex med att lansera den populära takpendeln Caravaggio från 2005 i helt nya kulörena ARCHIPELAGO STONE (skärgårdssten/grå), WARM SILK (varmgrå), DARK SIENNA (mörkröd) och DARK ULTRAMARINE (svartblå).

De nya nyanserna finns i alla tre originalstorlekarna av den existerande Caravaggio-kollektionen – P1, P2 och P3.
Sladdarna har färgen stengrå och socklarna är naturliga och mörk matt krom.

*Pressbilder Fritz Hansen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *