Designer of the Year 2018 at Maison & Objet

av | nov 8, 2017 | Veckans Inredningsnyheter

Maison & Objet Paris går av stapeln två gånger om året, en gång i januari och sen på hösten i september.
Till vårutlagan 2018 har Maison & Objet utnämnt ingen mindre än den danska designern Cecilie Manz som Designer of the Year 2018, ett riktigt bra val tycker jag och säkert väldigt många med mig som älskar hennes design.
Jag har ju bloggat om hennes alster tidigare här i bloggen, design som ofta med fått inspiration från den japanska livsstilen/kulturen, och här nedan bjuder jag på ett urval av favoriter signerade Cecilie Manz.

Den fina keramikserien Earthenware  och sittpuffen för Fritz Hansen.

 Belysningsserien Caravaggio för Lightyears.

Nylanserade serien Atmosphere med utemöbler för Gloster.
Hyllad unisont av branschen.

Hyllan Compile och stolen Workshop för Muuto.

Och sist men inte minst min personliga storfavorit som är badrumsserien LUV som Cecilie Manz designat för Duravit och som lanserades tidigt i år.

*Bilderna i mitt inlägg är samtliga pressbilder från respektve omnämnt varumärke.

3 Kommentarer

 1. Ninni

  Hej Anette,
  Jag tycker verkligen om Cecilie Manz som formgivare, och jag har några lampor som hon designat.
  Senast köpte jag 2 st av den Du visar på bild Caravaggio bordslampa vit.
  MEN VILKET STRUL JAG HADE MED MIN BESTÄLLNING, leverantören jag köpte den utav levererade en lampa som var som den ska vara och den andra med en tydlig deffekt och de ville och tog tillbaka den, för det var helt klart en reklamation.
  När ersättningslampan kommer är den också en solklar reklamation, den lutade så många grader att jag kan inte förstå hur tillverkaren kunde sända iväg detta exemplar till försäljning. Jag väntar då på min tredje leverans av en likadan lampa och då hade jag en överenskommelse med leverantören att de skulle kolla den INNAN DE skulle skicka den vidare till mig, för nu orkade jag inte mer och samtidigt var jag väldigt frustrerad över kvaliten av en designlampa. När den tredje ersättnings lampan kommer, ÄR DEN OCKSÅ ett reklamationsärende, den saknar färg på underkanten av lampskärmen på ca 20% av den ytan, där är alltså ytan i ren metall och syns när man vänder upp lampskärmen vilket den är avsedd för att kunna göra och användas som. I mitt fall är det något som görs i min användning av den. Leverantören hade uppenbarligen inte hållit det de hade lovat OCH TILLVERKAREN HAR ÅTER IGEN sänt iväg ett exemplar som inte är, som de i text och bild utlovar att lampan ska vara.
  DÅ BLEV JAG SÅ OTROLIGT TRÖTT OCH ARG. Jag förstår inte hur man som tillverkare låter produkter med tydliga synbara deffekter lämnas till försäljning???
  Nu har jag efter en hel del kommunikation med Leverantören fått kompensation genom nedsatt pris på den lampan, för jag behåller den…orkar inte med en tredje ersättningsleverans. Det skulle bli den fjärde lampan jag skulle ta emot.
  Det är mycket jobb kring EN reklamation; samtal, korrespondens, sända bilder och packa ihop i originalkartong med emballage och ta sig till posten för återsändning och sedan hämta ut ersättningsleveransen, DETTA x 3 i detta fall, och för att tillägga denna lampa med emballage väger strax över 7 kg.
  Mycket tråkigt då jag verkligen tycker om den här lampan, har sedan tidigare vägglampan i samma serie.
  Jag undrar vad Cecilie Manz skulle känna om hon fick kännedom detta?

  Efter denna långa kommentar vill jag avsluta med,
  en Kram och Varma hälsningar till Dig Anette från Ninni.

  Svara
 2. Inredningshjälpen » Fritz Hansen Super Elleptical Monochrome

  […] besöka under hösten men som jag är sugen på att åka till redan nu eftersom ingen mindre än Cecilie Manz är utsedd till Designer of the Year 2018. Detta kommer såklart bla Fritz Hansen  som har gjort […]

  Svara
 3. Inredningshjälpen » Fritz Hansen News SS18

  […] vårens upplaga av Maison & Objet 2018 är det ju ingen mindre än Cecilie Manz som är utsedd till Designer of the Year. Detta kommer såklart bla Fritz Hansen  som har gjort […]

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *